Miljonair worden lijkt voor veel mensen een droom. Maar dat was zo voor bijna iedere miljonair voor ze hun droom waarmaakten. Mensen die hun droom realiseren hebben vaak een aantal dingen met elkaar gemeen. Andere mensen hebben deze eigenschappen ook, zonder dat ze beseffen dat ze er miljonair mee kunnen worden.

John Rampton bestudeerde jarenlang tientallen miljonairs. Hij kwam er achter dat 15 signalen er op kunnen wijzen dat iemand later miljonair kan of zal worden.

# 1. Je begint al op jonge leeftijd geld te verdienen

Veel bekende miljonairs hebben niet tot hun 18e gewacht om geld te verdienen. Mark Cuban verkocht vuilniszakken deur-aan-deur op zijn 12e, Warren Buffett verkocht kauwgom op zijn 6e, Richard Branson verkocht parkieten op zijn 11e. Ondernemingszin op jonge leeftijd is een sterk signaal.

# 2. Je bent een streber

Was jij tevreden met een 7 op 10 in school? Miljonairs niet, zij mikken liever naar de maan. Ze willen geen miljonair worden door $1 miljoen te verdienen, ze willen miljonair worden door $10 miljoen te verdienen.

# 3. Je onderneemt graag actie

Onderneem jij actie wanneer je een opportuniteit ziet? Dan denk je alvast als een miljonair. Zo is het keer op keer bewezen dat beleggen op lange termijn veel meer rendement oplevert dan op korte termijn. Toch weigeren de meeste mensen om actie te ondernemen wanneer aandelen een opportuniteit vormen op lange termijn.

# 4. Je kan niet wachten om geld te verdienen

Miljonairs wachten niet op het perfecte moment om hun slag te slaan. Ze beseffen dat het beste moment om geld te verdienen NU is. Wie liever afwacht, ziet vaak zijn dromen in duigen vallen.

# 5. Je focust meer op geld verdienen dan op geld sparen

Rijke mensen gaan spaarzaam om met hun geld. Maar spaarzaamheid kent zijn grenzen terwijl meer geld verdienen ongelimiteerd is. De beste manier om rijk te worden is dan ook door zo veel mogelijk geld te verdienen.

# 6. Je staat open voor nieuwe dingen

Je weet nooit wanneer er een opportuniteit op je deur komt kloppen. Wanneer je nooit open staat voor nieuwe dingen, kan je veel opportuniteiten om geld te verdienen verliezen. Zo zei Warren Buffett ooit: “Opportunities come infrequently. When it rains gold, put out the bucket, not the thimble.

# 7. Je kan onder je stand leven

De meeste miljonairs laten niet zien dat ze veel geld hebben. Ze kunnen zich veel veroorloven, maar doen dat niet. Ze leven meestal in een gewoon huis, rijden met een gewone auto en lopen rond in gewone kleren. Zo worden ze alleen maar rijker.

# 8. Je hebt/had een mentor

Geld trekt geld aan, rijke mensen trekken rijke mensen aan. Dat komt omdat ze de positieve houding van hun mentor overnemen. Mentors delen graag het succes met anderen. Rijke mensen laten zich dan ook niet uit met negatieve mensen. Dat is verspilling van tijd en energie. Volg de sporen van een mentor om zelf succesvol te worden.

# 9. Je leeft niet in het verleden

Succesvolle mensen hebben vaak gefaald, werden afwijzingen en hebben angsten overwonnen. Ze staan dan ook niet stil bij het verleden, maar kijken naar de toekomst. Ze steken hun energie in wat komt.

# 10. Je plant op lange termijn

Over de toekomst gesproken, maak jij doelstellingen op lange termijn? Geld komt niet vanzelf. Veel mensen weten niet hoe ze rijk moeten worden omdat ze niet weten waar ze mee bezig zijn. Wanneer je geen doel hebt, zal je ook je doel niet bereiken.

# 11. Je bent niet gescheiden

Een scheiding vermindert het vermogen met gemiddeld 77% ten opzichte van iemand die alleen is, terwijl een huwelijk het vermogen met 93% kan verhogen. Een scheiding kost veel meer dan de verdeling in 50/50.

# 12. Je kan het maximale halen uit je sterktes

Een miljonair zei ooit: ‘Ik ben slecht in 99% van de dingen die ik doe, maar ik ben ontzettend goed in de resterende 1%.’ Dit wil niet zeggen dat je niets nieuw moet leren of dat je jouw zwakke eigenschappen moet verwaarlozen, maar wel dat je het maximale uit je sterktes moet halen.

# 13. Je bent optimistisch

Hoeveel mensen die zagen en klagen zijn succesvol? Miljonair zagen en klagen niet en ze wijzen ook niemand met de vinger. Ze nemen de uitdaging aan, zoeken naar oplossingen en worden sterker. Rijke mensen geloven dat ze hun leven creëren terwijl arme mensen geloven dat ze het leven ondergaan.

# 14. Je drinkt, maar rookt niet

Mannen die af en toe iets drinken, verdienen 21% meer dan diegenen die helemaal niets drinken. Bij vrouwen is dat 8%. Dat komt door het sociale aspect dat bij een drankje hoort, het versterkt jouw sociaal kapitaal. Niet dat geheel onthouding slecht is, maar die mensen zijn dikwijls conservatiever in hun handelen en doen. Roken daarentegen is wel slecht. Rokers spenderen veel geld aan sigaretten. Dat is geld dat in rook opgaat en dat beter aan andere dingen gespendeerd kon worden.

# 15. Je verbetert jezelf constant

Jezelf steeds beter maken, is essentieel om te blijven groeien. Stilstaan is achteruit gaan. Warren Buffett leest nog iedere dag 100-en pagina’s, Bill Gates leest 50 boeken per jaar, Mark Zuckerberg leerde Chinees, … leren en blijven leren zal je succes alleen maar vergroten.

Bron: Entrepreneur