Miljonair worden is niet meer zo moeilijk als het ooit was. Letterlijk iedereen kan miljonair worden. Echter, de meeste mensen dromen ervan om een miljoen euro uit te geven in plaats van een miljoen euro op hun bankrekening te hebben staan. Dat is het grootste verschil tussen een woud-be miljonair en een echte miljonair.

Er zijn zo’n 100.000 miljonairs in België en 170.000 in Nederland. De kans dat er een miljonair dicht bij jou in de buurt woont, of dat jij hem/haar kent, is dus redelijk groot. En de kans is ook groot dat die mensen er niet uitzien als een miljonair.

Ze kennen namelijk 17 geheimen die ze niet graag met jou delen, het houdt hen miljonair terwijl jij de eindjes aan elkaar moet knopen.

Onthuld: 17 geheimen om miljonair te worden

# 1. Ze geven minder uit dan ze verdienen. Op lange termijn ben je beter in het geheim rijk dan opzichtig arm.

# 2. Geduld is een goede deugd. De kans is bijzonder klein dat je van de ene op de andere dag miljonair wordt. Daar is tijd en geduld voor nodig.

# 3. Ze zijn zuinig. Ze wonen in een gewoon huis, ze drinken gewone koffie, ze rijden in een normale auto. En als jij denkt dat dat hen gierig maakt, moet je maar vragen of ze zich daar iets van aantrekken. (Hint: doen ze niet!)

# 4. Ze weten al snel dat geld geen geluk koopt.

# 5. Ze zijn druk bezig geld te verdienen. Een tweede job zorgt niet enkel voor meer inkomsten, het geeft ook minder tijd om geld te spenderen.

# 6. Ze beheren hun geld. Geld is zoals een kind, je moet er mee bezig zijn. Je kan niet verwachten dat je geld vanzelf groeit.

# 7. Ze betalen zichzelf eerst. Jezelf eerst betalen is de essentie van personal finance. Het is de beste manier om een vermogen op te bouwen en financiële discipline aan te leren.

# 8. Ze doen iets dat ze graag doen. Het is goed mogelijk dat je heel je leven geld kan verdienen met iets dat je niet graag doet. Maar waarom zou je dat doen, het leven is al kort genoeg.

# 9. Ze plannen hun financiële toekomst. Falen om te plannen is het beste plan om te falen. Ze stellen een plan op met doelstellingen en doen er alles aan om die doelstellingen te bereiken.

# 10. Ze werken hard. Hard werken kan ervoor zorgen dat je fouten kan maken, en iedereen maakt al eens fouten.

Miljonair worden? Denk groot genoeg

# 11. Ze hebben verzekeringen. Soms, van tijd tot tijd, gebeuren er onverwachte zaken. Zonder deftige verzekering kan zoiets onmiddellijk een enorm gat in je financiën slaan. Dat moet je voorkomen, daar zijn verzekeringen voor.

# 12. Ze zijn niet onder de indruk. Miljonairs kijken vooral naar zichzelf en proberen voor zichzelf en hun gezin gelukkig te zijn. Ze zijn niet onder de indruk van de pracht en praal van andere mensen.

# 13. Ze beginnen al vroeg met sparen. De kracht van samengestelde interest is het krachtigste wapen dat er bestaat om rijk te worden. Hoe langer de kracht kan werken, hoe groter het eindkapitaal.

# 14. Ze maken geen onnodige schulden. Ze begrijpen al snel dat wanneer je iets niet met cash geld kan betalen, je het je niet kan veroorloven.

# 15. Ze denken groot genoeg. Financieel succes komt door doelen te stellen die vandaag onmogelijk lijken.

# 16. Ze beseffen dat tijd het kostbaarste bezit is. Tijd komt nooit meer terug. Gebruik die tijd dan ook zo waardevol mogelijk. Begin op tijd met rijk worden.

# 17. Je kan niet uitgeven wat je niet ziet. Wat niet op je zichtrekening staat, kan je niet uitgeven. Gebruik automatische betaalopdrachten om te sparen/beleggen.

Bron: Time Money

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.