(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg naar een iets lagere opening in afwachting van het maandelijkse banenrapport.

“We denken dat de Dow Jones 60 punten lager opent en de S&P 500 2 punten inlevert”, schreef marktanalist David Madden van CMC Markets in een vooruitblik.

Amerika en China hebben beide importheffingen gezet op goederen afkomstig uit het andere land ter waarde van 34 miljard dollar.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde nog heffingen achter de hand hebben op goederen voor nog eens honderden miljarden dollars.

“Beleggers nemen het nieuws opmerkelijk goed op”, meent Madden.

“Naarmate hij het handelsconflict met China uitbreidt, zal het protectionisme van president Trump onvermijdelijk de wereldeconomie beginnen te beschadigen”, waarschuwde Dario Perkins, managing director bij TS Lombard.

Het arbeidsrapport over mei was vorige maand nog duidelijk beter dan verwacht. Er kwamen toen 223.000 banen bij in Amerika, terwijl was gerekend op een groei van ongeveer 190.000 banen. Het werkloosheidspercentage daalde naar 3,8 procent; het laagste niveau in achttien jaar tijd. De aandelenmarkten maakten na de vrijgave van de cijfers een koerssprong.

De voortekenen voor het rapport van vanmiddag zijn echter verdeeld. Donderdag maakte loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bekend dat volgens hun cijfers het aantal banen in de Verenigde Staten in juni minder hard is gestegen dan verwacht. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 177.000 stuks. Er was gerekend op een banengroei van ongeveer 185.000.

“De verwachting is dat er een kleine 200.000 banen bij komen. Belangrijker zijn echter de gemiddelde uurlonen. Wanneer deze hoger uitkomen dan de verwachte 2,8 procent dan zal de markt de kans op een vierde renteverhoging dit jaar weer verhoogd zien, met zeer waarschijnlijk een dalende euro/dollar als gevolg”, schreef Rabobank in een vooruitblik.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1707. Voorbeurs was dit 1,16,93 en donderdag toen de slotzoemer in New York klonk was dit 1,1689.

De S&P500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 2.736,61 punten, de Dow Jones-index klom 0,7 procent en de Nasdaq kon 1,1 procent bijschrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.