Hoe je het draait of keert, geld speelt een centrale rol in ons leven. Helaas speelt het tekort aan geld een grotere rol dan teveel aan geld. Maar daar kan je iets aan doen. Geld komt namelijk niet vanzelf op je rekening te staan. Maar mits enige zin voor verantwoordelijkheid, kan je al een heel eind komen.

We verzamelden de beste geld tips ter wereld. Voor de ene zal het een zoveelste blog zijn die ze lezen, maar voor een ander kan het een immens verschil betekenen. Geloof niet dat het allemaal vanzelf gaat, pas wanneer je onderstaande tips zo veel mogelijk toe past, zal je succesvol worden. Je zal direct merken dat rijk worden kan. En dat proeft steeds naar meer.

Dit zijn de beste geld tips die iedereen rijk kan maken.

Geld tips over Beleggen

Beleggen in dividend groei aandelen

Begin met beleggen: Je moet van beleggen een gewoonte maken. Ongeacht hoe klein je investering ook is, je moet beginnen met beleggen. De gewoonte van geld sparen en beleggen is wat gewone mensen rijk kan maken. Wie denkt dat hij/zij niet genoeg geld heeft om te beleggen, moet naar zijn/haar uitgaven kijken.

Klein risico met grote winsten: Het belangrijkste aan beleggen is investeringen vinden die het meeste kans geven op winst met het minste risico. Tony Robbins stelt de regel van 5-1 voor. Voor iedere euro die je belegt, moet je er 5 mee verdienen. Zo kan je 4 keer fout zitten en 1 keer juist en nog steeds geen geld verliezen.

Beleg op lange termijn: De overgrote meerderheid van de superrijken belegt zijn geld op lange termijn en met een conservatieve strategie. In plaats van de markt te timen en veel risico’s te nemen, bouwen ze stap voor stap en zonder al te veel verlies hun rijkdom op.

Opportunisme en optimisme: De meeste miljonairs kijken met een positieve blik naar de aandelenmarkt en laten zich niet verlammen door angst. 60% heeft minstens 10% cash en 25% heeft zelfs 25% cash om klaar te staan wanneer er opportuniteiten voorkomen.

Maak van beleggen een ‘reden’ in plaats van een ‘maar’: Vraag het maar eens aan de ouderen, ze zullen bijna allemaal hetzelfde antwoord geven: In de 20-er jaren “Ik zou willen beleggen, maar ik ken er te weinig van.” In de 30-er jaren “Ik zou willen beleggen, maar ik heb nu een huis en kinderen.” In de 40-er jaren “Ik zou willen beleggen, maar de kinderen gaan studeren.” In de 50-er jaren “Shit, ik heb nog niets gespaard voor mijn pensioen.” Je moet beleggen een reden geven in de opbouw van je fortuin in plaats van excuses te verzinnen. Er zijn altijd excuses om het niet te doen en dat is juist de grootste fout die je kan maken.

Geld tips over Sparen

starten met beleggen

Maak een noodfonds: Zelfs de meest rijke mensen hebben een noodfonds. Dit is vooral het geval bij self-made miljonairs in de entertainment industrie of atleten. Ze zijn actief in een boom-en-bust sector, het kan van de ene op de andere dag van goed naar slecht gaan. Maar met een noodfonds kan je de moeilijke periodes opvangen tot er weer beterschap komt.

Begrijp waarom je geld uitgeeft: Of je nu bij de rijkste 1% behoort of de armste 1%, we hebben allemaal redenen om geld uit te geven. Het is belangrijk om te weten waarom je geld uitgeeft. Geld uitgeven door emoties is het slechtste dat er kan gebeuren. Begrijpen waarom geeft je inzichten waardoor je betere beslissingen kunt nemen.

Vermijd impulsaankopen: Wanneer er iets is dat je wilt kopen, moet je daar een paar dagen over nadenken. Zo vermijd je impulsaankopen. Wanneer je na een paar dagen nog steeds overtuigd bent van de aankoop, laat je gaan …

Geld tips over Inkomsten

Beginnen beleggen

De 4 machtigste woorden bij een onderhandeling ‘Kan jij beter doen?’: Zorg ervoor dat je krijgt wat je waard bent. Ken je eigen waarde en de volgende keer dat je van job verandert of voor promotie in aanmerking komt, kan je die kracht uitspelen. Bij de onderhandeling over je loon kan je altijd vragen of er andere partijen zijn die het beter kunnen doen. Uit onderzoek blijkt dat 3 op 4 werkgevers verwacht dat je onderhandelt over je loon, laat je dan ook niet wegsturen met het minimum bod.

Creëer meerdere inkomstenbronnen: De beste manier om rijk te worden, is ervoor zorgen dat er altijd geld binnen komt. Wanneer je nooit zonder inkomsten zit, heb je de mogelijkheid om een fortuin uit te bouwen. Daarom moet je altijd meerdere bronnen van inkomsten aanboren. Het is geen exacte wetenschap, maar het is niet toevallig dat de meeste miljonairs verschillende inkomstenbronnen hebben.

Werk aan een passief inkomen: Een passief inkomen is een fantastische manier om meer geld te verdienen. De bedoeling van een passief inkomen is dat je eerst een inspanning levert maar dat je daarna geld kan blijven verdienen zonder extra inspanningen. Er zijn tientallen manieren om een passief inkomen op te bouwen. Het heeft even tijd nodig om je publiek te bereiken, maar daarna gaat alles vanzelf en wordt ‘The Sky The Limit’.

Vraag opslag aan je baas: Je kan niet ‘out of the blue’ opslag gaan vragen aan je baas. Spijtig genoeg is het niet zo eenvoudig. Maar je kan daar wel naartoe werken. Er zijn 2 belangrijke manieren om jezelf op weg te zetten naar promotie en/of hoger loon: a)Wie zich wil opwerken, moet meer en beter doen dan de voorgeschreven jobomschrijving – b) Je moet opklimmen op eigen kracht. Leg de focus op het bedrijf en anderen zullen jou vanzelf beginnen opmerken.

Onderhandel een hoger loon: In het begin van een carrière lijkt het wel alsof een job belangrijker is dan het loon. De meeste jongeren zijn al blij dat ze een job vinden, het loon is van ondergeschikt belang. ‘Dat volgt later wel’, denken de meeste jongeren. Maar dat is verkeerd. Hoe hoger je beginsalaris, hoe meer je zal verdienen … doorheen je volledige carrière. Veel jongeren denken dat het loon dat bij de job hoort al een ‘eerlijk’ bedrag is. Echter, in de meeste gevallen is dat een ‘eerlijk’ bedrag voor het bedrijf. Je loon onderhandelen hoort bij een sollicitatie. Je kan er niet alleen meer door verdienen, je kan er ook respect mee afdwingen.

Geld tips over … Geld

Rijk met beleggen

Gebruik je angst om beter te worden: Iedereen is wel ergens bang voor. Angst is geen slechte raadgever, maar je moet je angsten gebruiken om beter te worden. De beste manier om je angsten te overwinnen is door meer angst te hebben van de gevolgen wanneer je niets doet.

Leg de lat hoog genoeg: Wanneer je niet faalt, leg je de lat niet hoog genoeg. Wanneer de lat niet hoog genoeg ligt, maak je het jezelf te gemakkelijk. Je leeft op de manier waarop je denkt dat je leeft. Onmogelijk en limieten bestaan enkel in onze hersenen.

Je job is je belangrijkste investering: Vergeet je huis, je pensioenspaarpot, het geld op je bankrekening, … je job is je belangrijkste investering in je portefeuille. Met je job verdien je geld, zonder zou je er geen hebben om te kunnen sparen/investeren. Behandel je job als een investering: weeg risico en opbrengst tegenover elkaar af.

Meer geld maakt niet altijd meer gelukkig: Met geld kan je geluk kopen, al hangt dat wel af waar je je geld aan uitgeeft. Maar vanaf een bepaald punt, zo’n €70.000 per jaar, brengt meer geld niet meer dagelijks geluk. Met €70.000 per jaar heb je voldoende om in alles te voorzien wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Boven dit bedrag neemt je levensgeluk toe, maar niet je dagelijks geluk.

Je doel is rijkdom – niet rijk zijn: Je kan rijk zijn wanneer je €250.000 per jaar verdient, €250.000 per jaar uitgeeft en €0 op je rekening hebt staan. Maar je kan ook rijkdom vergaren wanneer je €50.000 per jaar verdient, €30.000 per jaar uitgeeft en €300.000 op je spaarrekening hebt staan. De meeste mensen willen dan ook niet miljonair worden, ze willen een miljoen kunnen uitgeven.