Warren Buffett karikatuur

Met een netto vermogen van ongeveer $70 miljard is Warren Buffett de 2e rijkste persoon ter wereld, na zijn goede vriend Bill Gates. Dit succes kwam niet vanzelf. Zijn eerste aandeel kocht hij op zijn 11e. Op zijn 16e verdiende hij al meer dan zijn lerares. En zo zijn er nog tal van onwaarschijnlijke weetjes over de rijkdom van Warren Buffett.

Dit zijn alvast 24 feiten die je omver blazen.

-1. Op zijn 10e ging Buffett met zijn vader naar New York waar hij een lunch had met leden van de New York Stock Exchange. Dat was de dag dat hij besloot zijn leven rond geld op te bouwen.

-2. Hij kocht zijn eerste aandelen toen hij 11 jaar was.

-3. Als tiener verdiende Buffett al $175 per maand, meer dan de meeste volwassenen in die tijd.

4. Op zijn 16e had hij al een spaarpot van $53.000 omgerekend naar huidige dollars. Hij had dan ook verschillende kleine bedrijfjes: een krantenronde, golfballen en postzegels verkopen, verhuren van een flipperkast, …

-5. Buffett werd niet toegelaten op Harvard. Volgens zijn interviewer zag hij er 16 uit en was hij emotioneel 9. Buffett ging dan maar naar Columbia University, waar enkel een schriftelijke toelating nodig was.

-6. Zijn idool wou hem niet aannemen. Buffett wou heel graag samenwerken met de grondlegger van value beleggen Benjamin Graham. Maar die wou hem niet aannemen omdat hij geen jood was. Buffett bleef echter aandringen en ideeën sturen tot Graham hem aannam.

-7. Buffett volgde een cursus ‘Publiek spreken’ voor $100 op zijn 21e om zijn eerste vrouw ten huwelijk te vragen.

-8. Hij woont nog steeds in hetzelfde huis als in 1956 dat hem $31.500 kostte. Wie in die buurt nu een huis wil kopen moet meer dan $2 miljoen op tafel leggen.

-9. Buffett heeft geen computer op zijn kantoor.

-10. Hij stuurde in heel zijn leven maar 1 e-mail, naar Jeff Raikes van Microsoft.

-11. Buffett speelt ongeveer 12 uur per week het kaartspel ‘bridge’, vaak samen met Bill Gates.

-12. Wanneer hij geen bridge speelt, is de kans groot dat Buffett leest. Hij leest 80% van zijn dag.

-13. Buffett drinkt gigantische hoeveelheden Coca-Cola. Net als Donald Trump leeft Buffett van fastfood. Hij eet 2.700 calorieën per dag waarvan een kwart van Coca-Cola.

-14. 99% van zijn fortuin verdiende hij na zijn 50e verjaardag.

-15. Van de levende legendes op de aandelenmarkt heeft Buffett het langste trackrecord om de algemene aandelenmarkt te verslaan.

-16. $1.000 geïnvesteerd in Berkshire Hathaway in 1964, toen Buffett de controle overname, zou vandaag $13 miljoen waard zijn.

-17. Buffett’s netto vermogen is groter dan het bbp van Uruguay.

-18. Buffett leeft zuinig en geeft veel aan liefdadigheid. Hij is een van de 154 leden van de ‘Giving Pledge’ waarbij de rijkste personen ter wereld beloven een groot deel van hun vermogen weg te schenken aan liefdadigheid.

-19. Tot nu toe heeft Buffett al bijna $30 miljard weggegeven aan liefdadigheidsinitiatieven.

-20. Dit jaar gaf Buffett $2,9 miljard aan liefdadigheid, het hoogste bedrag ooit voor hem.

-21. In 2013 verdiende Buffet gemiddeld $37 miljoen per dag.

-22. Als CEO van Berkshire Hathaway verdient hij zo’n $100.000 per jaar waar hij heel zuinig mee omgaat.

-23. Mensen zijn bereid om miljoenen te betalen om te mogen lunchen met de grootmeester. Sinds 2000 wordt er ieder jaar een lunch geveild ten voordele van de GLIDE Foundation. De meest recente winnaar betaalde maar liefst $3.456.789.

-24. Buffett ziet geld niet als succes, hij meet zijn succes aan hoeveel mensen echt van hem houden.

Bron: Business Insider

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>