Kris Sanchez Uberfacts

Terwijl sociale media sites als Twitter, Instagram en Snapchat steeds op zoek zijn om geld te verdienen aan hun producten, lijkt dat geen probleem te zijn voor Kris Sanchez. Sanchez is de 25-jarige Amerikaan achter de Twitter-account @Uberfacts. Door gewoon ‘random’ feiten te tweeten, verdient hij €500.000 per jaar.

Kris Sanchez heeft een carrière gemaakt in het tweeten van bizarre feiten. Hiermee verzamelde hij al meer dan 18 miljoen volgers op Twitter, Facebook en Instagram. Hij is ook bezig met Snapchat, al is dat iets moeilijker voor zijn business model.

Sanchez verdient vooral geld doordat derde partijen gebruik maken van zijn platform. Andere bedrijven creëren content om op zijn sociale media accounts te publiceren. En Kris Sanchez wordt betaald voor de traffic naar de site van die bedrijven. Hij wordt dus betaald voor het werk van anderen.

Een andere manier om er geld mee te verdienen zijn gesponsorde campagnes via zijn accounts. Bedrijven zetten producten in de kijker die aansluiten bij de doelgroep van zijn volgers. Ook hier wordt hij betaald voor de conversie op de sites van derden.

Uberfacts heeft 13,5 miljoen volgers op Twitter en is hiermee een van de top-150 Twitter-accounts. Hij heeft dan ook een sterke groep volgers bestaande uit bekende personen. Het was toen die bekende personen, bijvoorbeeld Paris Hilton of Kim Kardashian, zijn account begonnen te volgen en zijn tweets te retweeten toen de bal aan het rollen ging.

Daarna was het een bedrijf genaamd ChaCha dat hem de hand reikte en leerde om geld te verdienen aan zijn Twitter-account. Later volgde dan ook Instagram en Facebook waar het meer om visuele effecten draait dan woorden.

Job is niet zo sexy als het lijkt

Naast zijn sociale media accounts heeft Sanchez nog een manier gevonden om geld te verdienen. Zo heeft hij een boek geschreven; “Cats Are Capable of Mind Control: And 1,000+ Uberfacts You Never Knew You Needed to Know.”

Kris Sanchez zelf zegt wel dat zijn job niet zo sexy is als het eruit ziet, hij is namelijk 10 uur per dag bezig met het zoeken van interessante feiten. Maar hij houdt er alvast een mooie spaarcent aan over. Misschien iets om op je ToDo-lijst voor 2017 te zetten?

Bron: CNBC

Foto: Sipse