Richard Meadows is een journalist die op een dag ontdekte dat zijn netto vermogen diep in het rood stond. Daarop besloot hij zijn levensstijl aan te passen en zo veel mogelijk geld te sparen. Dit moest niet ten koste gaan van zijn levensgeluk, wel ten voordele van zijn bankrekening. Uiteindelijk slaagde hij erin de helft van zijn inkomen te sparen.

Nadat Meadows verschillende boeken had gelezen, besloot hij een serie van kleine aanpassingen te doen aan zijn levensstijl. Na 3 jaar heeft hij $100.000 op zijn rekening staan. Hij kocht een enkel ticket naar Hong Kong en heeft nu de tijd van zijn leven.

Wat Meadows deed, kan iedereen doen.

Het begon met het schrappen van zijn dagelijkse koffie. Natuurlijk, zegt Meadows, bereik je niets wanneer je enkel stopt met je dagelijks bezoek aan Starbucks. Maar wanneer je 10 tot 15 gelijkaardige, kleine kosten kan uitsparen, kan je wel een grote impact creëren.

Ineens heb je dan veel meer geld over dan je realiseert. Dit geld kan je sparen of beleggen waardoor je netto vermogen begint te groeien. Dat motiveert tot nog meer actie.

De helft van je inkomen sparen, is meer een strategie van optimalisatie van je uitgaven, zegt de journalist.

Het belangrijkste is dat je eerlijk naar je uitgaven kijkt. Stel jezelf de vraag of je die uitgave echt nodig hebt. Word je er gelukkig van? Is dit de beste deal die er is? Is dit de goedkoopste provider? …

Op die manier werk je naar een uitgavenpatroon toe waarin je enkel geld uitgeeft aan dingen die echt noodzakelijk zijn en die je gelukkig maken. Al de rest is geldverspilling.

En zo kan je ‘gemakkelijk’ de helft van je inkomen sparen. Het is een levensstijl en een kwestie van keuzes maken – besluit Richard Meadows.

Bron + Foto (Courtesy of Richard Meadows): CNBC