Wanneer we naar miljonairs kijken, gaan we er altijd van uit dat deze mensen het gemakkelijk hebben. Voor sommige is dit misschien het geval, maar de meeste hebben er bloed, zweet en tranen voor gelaten. Een overgroot deel heeft de niet-zo-sexy, maar realistische stappen gezet om miljonair te worden.

Kan jij dit ook?

-1. Denken op lange termijn

Er is niemand die beter op lange termijn denkt dan Warren Buffett. De grootmeester van de aandelenmarkt begon met $10.000 en is nu de 3e rijkste persoon ter wereld. Onlangs werd Buffett 87 en is hij zo’n $75 miljard waard. Buffett was op zijn 30e al miljonair, maar pas miljardair in zijn ’50-er jaren.

Lees hier het volledige verhaal van Buffett.

Buffett bewijst dat je niet veel geld nodig hebt, om uiteindelijk een van de rijkste personen ter wereld te worden. Uiteraard zijn er maar weinig mensen die het inzicht hebben van Buffett om aandelen te selecteren, maar het is ook zijn denken op lange termijn dat hem zo succesvol maakt. En dat kan iedereen toepassen.

-2. Geef minder uit dan je verdient

Dit is de kern van rijk worden. Je kan niet rijk worden wanneer je meer uitgeeft dan er binnen komt. Deze mensen zijn niet gierig, maar zuinig. Ze zijn zuinig voor ze rijk werden, maar ook zuinig terwijl ze rijk zijn.

Minder geld uitgeven dan je verdient heeft niets te maken met je rijkdom. Het is gewoon gezond boerenverstand. En wanneer je uitgaven niet stijgen en je inkomsten wel, dan creëer je een effect waarbij je steeds sneller rijker wordt.

-3. Financiële onafhankelijkheid is belangrijker dan financiële status

Wat heb jij het liefste?

  • Dat je kan stoppen met werken wanneer je wilt
  • Dat je vrienden en buren zien dat je met een mooie auto rondrijdt

Het is niet belangrijk dat je er rijk uitziet, het is belangrijk dat je rijk bent.

-4. Steek al je energie, tijd en geld in je missie om rijk te worden

Rijk worden gaat niet vanzelf. Miljonairs plannen op korte en lange termijn. Ze lezen, ze kijken naar andere miljonairs, ze netwerken met rijke mensen, … Investeer alles wat je hebt, al je tijd en energie in jouw missie om rijk te worden.

-5. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Spreiding is niet alleen op de financiële markten de beste strategie, dat is het ook wat jouw inkomsten betreft. Je moet je inkomsten kunnen beschermen tegen onverwachte tegenvallers. Je moet meerdere inkomstenbronnen hebben.

De meeste miljonairs hebben minstens 3 inkomstenbronnen, sommige zelfs tot 7 verschillende.

Bron: Quartz

Foto Credit: iStock