Niemand ziet er graag dom uit. Niet zet zichzelf graag voor schut. Daarom denken veel mensen lang na voor ze een beslissingen nemen. Maar te lang wachten, kan ook zware gevolgen hebben. Jeff Bezos, 2e (soms 3e) rijkste man ter wereld, geeft belangrijk advies hoe je beter en sneller beslissingen kan nemen, professioneel en persoonlijk.

Dit advies kan je veel geld opbrengen, zegt Bezos.

In zijn nieuwsbrief aan de aandeelhouders van Amazon, gaat Bezos dieper in op de manier waarom Amazon na al die jaren zijn voorsprong op de concurrentie kan behouden (en uitbreiden). Hij schrijft:

De meeste beslissingen worden genomen met 70% van de informatie die we nodig hebben. Wanneer je wacht totdat je 90% van alle informatie hebt, is de kans groot dat je te laat bent. Naast snelle beslissingen nemen, moet je ook snel en alert kunnen detecteren wanneer je foute beslissingen hebt genomen. Wanneer je snel foute beslissingen kan bijsturen, zijn deze minder kostelijk dan de beslissingen waarbij je te laat komt.

De meeste mensen gaan de mist in om 2 redenen

Een bedrijf groeit het beste op basis van ‘trial and error’, zegt Bezos. Ondernemingen moeten snel en flexibel beslissingen kunnen nemen. Daarom dat bedrijven die met een minder goed prototype op de markt komen en leren uit de fouten veel betere resultaten behalen dan de bedrijven die wachten tot het prototype perfect is. Die laatste groep komt meestal te laat op de markt.

Er zijn 2 redenen waarom de meeste mensen te lang wachten met hun beslissingen:

-1. Het hangt af van het soort beslissing dat er genomen moet worden. Wanneer het alleen over jezelf gaat, kan je snel beslissen. Wanneer ook andere mensen betrokken partij zijn, wordt dat al wat moeilijker.

-2. De meeste mensen hebben meer angst van verlies dan ze plezier beleven aan winst. Hierdoor stellen ze hun beslissing vaak uit, zelfs wanneer ze er voordeel uit kunnen halen.

Bron: Time Money

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)