Kijk eens rond in jouw omgeving. De kans is groot dat er onder je vrienden een of enkele succesvolle personen tussen zitten. Hoewel het je vrienden zijn en je veel dingen hetzelfde doet, zullen er ook verschillende dingen zijn die jullie verschillend doen … of beter gezegd, die je succesvolle vriend niet doet.

Sta even stil bij onderstaande 9 dingen. Misschien staan ze jou wel in de weg om succesvol te worden. En met succes komt heel vaak het geld vanzelf. Moeilijker moet je het niet maken.

“We worden waar we over denken”.

Hoewel het gemakkelijk is om afgeleid te geraken, kan iedereen succesvol worden als je er maar voldoende in gelooft. Met de juiste houding en gedachten, kan iedereen bereiken wat hij of zij maar wil. Om te voorkomen dat je afgeleid geraakt, kan je met de volgende zaken maar beter onmiddellijk stoppen.

# 1. Verwacht geen perfectie meer

Herinner je deze quote van Slim Beleggen nog: Faal – Leer – Win – Herhaal. Niets gaat perfect en zeker niet vanaf de eerste keer. Toch verwachten veel mensen dat. De stress en tijd die perfectie met zich meebrengt, is uitermate destructief voor je productiviteit. Op het einde van de dag ben je alleen maar in competitie met jezelf.

# 2. Zeg niet ‘Ja’ wanneer je ‘Nee’ wilt zeggen

Mensen willen elkaar graag helpen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde mensen gebruik maken van jou goedheid om te helpen. Uit schuldgevoel zeggen veel mensen dan maar ‘Ja’ wanneer ze in feite ‘Nee’ bedoelen. Maar soms is het OK om ‘Nee’ te zeggen, het is ‘OK’ om je prioriteiten te bepalen.

# 3. Stop die negatieve zelf-dialoog

We herinneren ons allemaal nog negatieve ervaringen uit het verleden. Deze negatieve gedachten komen van tijd tot tijd eens terug en we blijven onszelf daar voor straffen. Het is veel beter om te leren van deze fouten dan energie te steken in de negatieve zelf-dialoog die ontstaat. Verlies je focus niet door een gebrek aan zelfvertrouwen.

# 4. Focus niet alleen op vandaag

Succesvolle mensen begrijpen het belang van een goed plan. Ze maken tijd voor productiviteit én plezier, maar wel op de juiste momenten. Plan naar de toekomst, ook je plezier. Wil je over 15 jaar financieel onafhankelijk zijn waardoor je iedere dag plezier kunt maken, dan moet je daar nu mee beginnen. Wil je over 5 jaar een Tesla kopen, moet je daar nu voor plannen.

# 5. Gebruik doelstellingen

Geloof niet dat alles goedkomt omdat je een goed mens bent. Goede dingen overkomt alleen maar bij mensen die er moeite voor doen. Niets gaat vanzelf. Een belangrijk onderdeel van moeite doen is het bepalen van doelstellingen. Maak korte- en langetermijndoelstellingen en volg de progressie op.

# 6. Sluit jezelf niet op

Niet alles draait rond het werk, er zijn ook nog vrienden en familie of hobby’s. Veel mensen geloven dat succesvolle mensen geen leven hebben buiten hun werk, maar dat is een totaal verkeerd beeld. Sociaal isolement werkt vernietigend op je gemoed, succesvolle mensen weten gewoon een goede balans te vinden tussen werk en ontspanning.

# 7. Vergelijk jezelf niet met anderen

Succesvolle mensen begrijpen dat de enige persoon waarmee je in competitie bent, de persoon is die je gisteren was. Jezelf vergelijken met anderen werkt contraproductief. Ze analyseren en leren wel van andere personen, maar ze gaan hun eigen weg.

# 8. Leef niet in het verleden

Door in het verleden te leven, geraak je geen stap vooruit. Fouten uit het verleden mogen geen belemmering vormen voor je ontwikkeling in de toekomst. Leer uit je fouten, trek er de juiste lessen uit en pas ze toe om je toekomst te verbeteren. Definieer jezelf wie je vandaag bent en werk naar wie je in de toekomst wilt zijn. Succesvol worden gebeurt niet in een dag.

# 9. Luister niet naar oneerlijke mensen

Negeer oneerlijke mensen zodat je jou tijd en energie veel meer in eerlijke mensen kunt steken. Veel mensen zijn vergevingsgezind tegenover oneerlijke mensen, maar het is belangrijk om te weten waar je de lijn moet trekken zodat je geen onnodige energie verspilt.

Bron: LifeHack