Dividendaandelen betalen de aandeelhouder John D. Rockefeller zei ooit dat het grootste plezier in zijn leven de dividenden de dividenden waren die hij ontving. Hij had er plezier in geld te ontvangen op basis van werk dat andere mensen deden. Dit is de natuur van dividendaandelen: anderen doen, jij ontvangt. Dividendaandelen voorzien in een passieve stroom aan inkomsten. The Fool vond 3 aantrekkelijke Amerikaanse dividendaandelen die jou betalen. Het enige dat jij moet doen, is het aandeel kopen.

Weyerhaeuser (NYSE:WY)

Weyerhaeuser Geld groeit niet aan de bomen, maar bij Weyerhaeuser scheelt het niet veel. Weyerhaeuser is gespecialiseerd in hout. Vorig jaar liet het bedrijf meer dan de helft van zijn winst terugvloeien naar de aandeelhouders. Weyerhaeuser heeft al een lange geschiedenis achter de rug met het betalen van een dividend. In 2010 converteerde het bedrijf naar een REIT (Real Estate Investment Trust) waardoor het minstens 90% van het belastbaar inkomen moet uitbetalen als dividend. Het dividend verdubbelde de afgelopen 5 jaren. Hoewel het deze prestatie moeilijk kan evenaren, zit er nog steeds groei in het dividend in de toekomst. De aandeelhouders krijgen naast een dividendrendement van 4,1% dus een groeiend inkomen, zonder harder te moeten werken.

Medical Properties Trust (NYSE:MPW)

Medical Properties Trust Medical Properties Trust is een REIT uit de gezondheidssector. Het bedrijf bezit ziekenhuizen in de Verenigde Staten en Europa. Vorig jaar creëerden ze een cash flow van $250 miljoen waarvan 80% terug naar de aandeelhouders vloeide in de vorm van een dividendrendement van 6%. Medical Properties Trust heeft nog enkele nieuwe faciliteiten in aanbouw voor zo’n $190 miljoen en heeft een gewoonte om regelmatig overnames te doen. Er zit dus hier ook nog meer dividend in het vat de komende jaren.

Valero Energy (NYSE:VLO)

Valero Energy De meest bekende naam in de lijst is misschien wel olieraffinaderij Valero Energy. Ondanks de lage olieprijzen maakte het bedrijf vorig jaar een winst van $4,6 miljard. Aangezien Valero Energy weinig nood had aan cash kon men $3,7 miljard laten terugvloeien naar de aandeelhouders. Valero Energy heeft als doel 75% van het netto inkomen uit te keren aan de aandeelhouders, waarvan de meerderheid door middel van de inkoop van eigen aandelen. Toch slaagt het bedrijf erin om een dividendrendement van 4,7% uit te delen. Daarnaast stijgt het dividend doordat het aantal aandelen daalt en de winst stijgt. De laatst 5 jaar steeg het dividend al 300%.