Een goede balans tussen risico en rendement is belangrijk. Meer risico kan zorgen voor meer rendement … als je de juiste aandelen vindt. Voor die beleggers die graag dat extra risico durven nemen, presenteren we vandaag 3 mooie aandelen.

Square

 

Square is het 2e beursgenoteerde bedrijf van Jack Dorsey, CEO van Twitter. Net als Twitter heeft Square het niet gemakkelijk. Het jong technologiebedrijf voor verwerking van betalingen moet opboksen tegen giganten als Intuit en PayPal.

Maar Square heeft een gemakkelijke interface en de back office software groeit sterk. Square maakt het veel gemakkelijker om betalingen te verwerken en boekhoudkundige taken uit te voeren. Deze integratie is een groot voordeel, vooral voor kleine bedrijven. In het eerste kwartaal groeide het aantal betalingen met 45% tot $10,3 miljard. De omzet steeg 64% tot $146 miljoen. Om een winnaar te worden, zal Square dit momenten moeten blijven vasthouden.

SunPower

Zonne-energie wordt steeds populairder. Het maakt nog steeds minder dan 1% van de globale elektriciteitsmarkt uit. Maar door de forse daling van de kostprijs wordt zonne-energie veel aantrekkelijker. Een van de leiders in deze industrie is SunPower. SunPower heeft toegang tot bijna ieder onderdeel van de markt, van kleine apparaten op zonne-energie tot ’s werelds grootste zonnecellen. Het bedrijf is ook over heel de wereld actief. Ondanks deze grote kracht heeft SunPower slechts een marktkapitalisatie van $2,1 miljard en noteert het aan een koers/winst verhouding van 8.

Fitbit

Fitbit is een van de eerste bedrijven die bezig was met de ontwikkeling van een smart watch. De laatste jaren kwam hier concurrentie van onder andere Apple en Samsung. Deze concurrentie is een uitdaging, maar heeft de groei van Fitbit niet achteruit geslagen. In tegenstelling tot de Apple Watch kunnen de horloges van Fitbit door iedereen gebruikt worden, zelfs wanneer je geen smartphone hebt. Indien Fitbit zijn momentum kan behouden, zit er nog veel potentieel in de aandelenkoers. Het bedrijf wordt momenteel slechts gewaardeerd op minder dan 10 keer de winst.