Jack Dorsey, CEO van Twitter, komt zijn belofte na om 1/3 van zijn aandelen in het bedrijf aan het personeel van de noodlijdende sociale media groep te schenken. Twitter komt maar niet terug op de rails en om het moreel van het personeel hoog te houden, schenkt Dorsey nu een deel van zijn aandelen weg.

In oktober liet Dorsey via een tweet weten dat hij liever met een klein stuk deel uitmaakt van een groot geheel dan met een groot stuk deel uit te maken van een klein geheel. Het personeel zou daarom 1/3 van zijn aandelen krijgen. De goedkeuring moest er echter komen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en woensdag werd zijn plan goedgekeurd.

Waarom doet hij dit?

De gift is een poging om het moreel van het personeel van Twitter op te krikken zonder verwatering van de bestaande aandeelhouders. Het is niet duidelijk over welke periode Dorsey deze aandelen gaat wegschenken. Het is in ieder geval te hopen dat de beurskoers wat helpt. Op het moment van de aankondiging in oktober waren de 6,8 miljoen aandelen zo’n $200 miljoen waard. Sindsdien daalde de beurskoers zo’n 50% waardoor het pakket momenteel nog maar zo’n $98 miljoen waarde heeft.

Maar Twitter is steeds onderwerp van overnamegeruchten. De aandelen kunnen alsnog meer waard worden voor diegene die ze lang genoeg kunnen bijhouden.

Jack Dorsey: miljardair … of niet?

Op dinsdag bereikte de beurskoers van Twitter nog een all-time low van $13,81.

De forse daling van de beurskoers zorgt ervoor dat Jack Dorsey jojo speelt met de miljardairsclub want ook zijn ander beursgenoteerd bedrijf, Square, doet het niet zo goed. Momenteel schat men het vermogen van Dorsey op $1,02 miljard. Maar wanneer hij zijn 6,8 miljoen aandelen Twitter wegschenkt, moet hij zijn toegangskaart voor de club opnieuw inleveren.