Aandelentips Een succesvolle belegger weet zijn winsten te maximaliseren en zijn verliezen te minimaliseren. Er bestaan geen aandelentips met 100% garantie op succes, daar moet je als belegger mee kunnen leven. Maar er zijn bepaalde zaken die je kan toepassen waardoor je de kansen op succes gevoelig vergroten. Beleggen houdt verschillende risico’s in, je kan zelfs je volledige kapitaal kwijt spelen. Dit houdt veel mensen weg van de aandelenbeurs en dat is jammer. Als je het ‘spel’ op de juiste manier speelt, met de juiste aandelentips, kan je juist veel meer geld verdienen dan het op een waardeloze bankrekening te laten staan. Hoe doe je dat dan?

# 1. Denk lange termijn voor 1 eenvoudige reden

Dividendaandelen

Samengestelde interest! Einstein noemt dit – terecht – het 8e Wereldwonder. Het is zo eenvoudig als fietsen, maar je moet het wel leren. Samengestelde interest geeft je winst op je winst (op je winst, …). Het is de Heilige Graal om geld voor jou te laten werken in plaats dat jij werkt voor geld. Geld dat geld opbrengt, in welke vorm dan ook (dividend, coupons, rente, …) moet je opnieuw investeren. Zo stijgt de waarde van je portefeuille zonder dat je er ook maar iets voor moet doen. Let op, dit proces gaat traag in het begin, maar kan ongelofelijk veel rijkdom creëren op lange termijn.

# 2. Korte termijn pijn voor lange termijn winst

volatiliteit

Wanneer hoor je iets over de aandelenmarkt op het nieuws? Juist, wanneer het slecht gaat en de beurzen ‘crashen’. Nochtans is dit slechts een onderdeel van het geheel. Aandelenmarkten kunnen volatiel zijn. Dit heeft niets te maken met de fundamenten maar wel met het sentiment. Wanneer de aandelenmarkt slecht gezind is, wil dat niet zeggen dat ze nooit meer kan lachen. Hoe jij als belegger tegen die volatiliteit aankijkt, heeft vooral met je risicoprofiel te maken. Kan je niet tegen een slechte dag, moet je ook niet te veel risico’s nemen. Heb je niets tegen een depressie omdat je weet dat er ook een manische periode volgt, kan je wel risico’s nemen. De kunst is om je belegging af te stellen op je risicoprofiel. Wat voor belegger ben jij?

# 3. Regelmatig beleggen

aandelentips

Stel dat je zot bent van postzegels, dan stop je toch ook niet wanneer je eerste blad van je boek vol is? Het is misschien een vreemde vergelijking, maar het klopt wel. Veel beleggers stellen hun portefeuille samen en laten het daarbij. De kunst van succesvol beleggen is juist regelmatig extra geld naar de aandelenmarkt te laten vloeien. Waarom? Om de simpele reden dat je je veel minder zorgen moet maken over de volatiliteit. Time in the market is more important than timing the market. Maak gebruik van die tijd door regelmatig vers geld te spenderen aan je beleggingsportefeuille.  Op die manier profiteer je van dalende koersen (je kan namelijk meer aandelen kopen) en surft je mee met het spektakel bij stijgende koersen.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …