Het internet der dingen of Internet of Things groeit snel. Steeds meer traditionele apparaten worden verbonden met het internet en krijgen als het ware een nieuw leven. Maar snelle groei betekent ook meer concurrentie. En ‘only the strong survive’. Wie gaat dat zijn?

Onlangs lieten we nog weten dat het internet der dingen de sportwereld veroverde, met name Wimbledon. Maar de toepassingen zijn gigantisch. Apparaten worden efficiënter, toepassingen worden betrouwbaarder en systemen worden veiliger. In feite brengt het internet der dingen de industrie en de digitale wereld samen in de 21e eeuw. Volgens The Fool zijn er 3 bedrijven die het meeste zullen profiteren van deze trend, de ene is gespecialiseerd in hardware, de andere in software en de laatste in diensten.

Cisco System

Naarmate de industrie groeit, is er ook een toenemende vraag naar infrastructuur. Volgens research kunnen de uitgaven voor infrastructuur stijgen naar $1,7 biljoen per jaar tegenover $656 miljard in 2014. 1/3 hiervan zal uitgegeven worden aan ‘connectivity and services’. Cisco is vooral sterk op het gebied van netwerk hardware en zal meer dan een graantje meepikken van deze infrastructuurboom.

General Electric

GE is gelijktijdig een leverancier en een gebruiker van Internet of Things. Als leverancier ontwikkelde het bedrijf een belangrijk aantal software pakketten op basis van cloud toepassingen. ‘Predix’ van General Electric is een soort operationeel systeem en app store dat real-time monitoring en analyse mogelijk maakt voor industriële sites. Het is het enige bedrijf ter wereld dat dergelijke software ontwikkelde. Het heeft dus een enorme voorsprong op een markt die naar schatting $225 miljard groot kan worden. Als gebruiker kan GE zijn productiviteit verhogen. Een verbetering van de productiviteit met 1% resulteert al in een winst van $500 miljoen. GE profiteert dus langs 2 kanten van het Internet der Dingen.

Verizon

Zonder een stabiele en alomtegenwoordige internetverbinding zou IoT zelfs niet mogelijk zijn voor massagebruik. Verizon heeft een gigantisch draadloos netwerk waar gebruikers gebruik van kunnen maken. Ook voor afgelegen plaatsen zoals windparken e.d. kan een draadloos netwerk voor de nodige verbinding zorgen. Verizon heeft niet alleen een gigantisch netwerk, het heeft ook een voorsprong op de ontwikkeling van toekomstige technologieën. Verizon plant testen met een 5G netwerk in de loop  van volgend jaar. 5G zou 30 tot 50 keer sneller zijn dan 4G. 5G kan volgens Verizon een volledig mobiel ecosysteem mogelijk maken over heel de wereld.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …