Tesla Batterijen

De autowereld staat voor een van de grootste omwenteling uit haar geschiedenis met de opmars van de elektrische voertuigen. 3 broers uit een klein Oostenrijks dorpje willen hier meer dan hun graantje van meepikken. Autofabrikanten staan al in de rij voor de superbatterijen van dit kleine bedrijfje.

De broers krijgen zo’n 20 uitnodigingen per dag van onder meer gerenommeerde automerken als BMW, McLaren en Volkswagen. Ze vragen de gebroeders Kreisel voor bijstand naarmate ze een U-bocht maken van fossiele naar elektrische voertuigen.

De autofabrikanten en andere bedrijven bieden de broers projecten aan voor accu’s en aandrijfsystemen voor een nieuwe generatie van plug-in auto’s, boten en vliegtuigen. Hun business model is uniek en ze hebben op dit moment geen echte concurrentie.

Sneller en verder dan een Tesla

Met hun batterijen kunnen elektrische auto’s sneller en verder rijden dan de Tesla’s beweren de Kreisels. Zo hebben ze zelf een Volkswagen Caddy omgebouwd zodat de auto 350 kilometer kan rijden zonder te herladen. Met de omgebouwde Skoda Yeti kan zonder problemen men 300 kilometer overbruggen.

Het bedrijf heeft al 2 contracten binnen gehaald waarvan een groter is dan Tesla en de komende 2 jaren zo’n 100.000 auto’s plant te produceren. Een andere klant is de VDL Groep uit Nederland dat Mercedes Sprinter minibussen bouwt.

Ze verkozen de gebroeders Kreisel omdat ze zeer goede batterijen hebben met belangrijke patenten die beter zijn dan Tesla. Het is een dynamische startup maar ze zijn zeer professioneel en ze hebben hun snelle groei onder controle, aldus een verklaring van VDL Groep.

Kostprijs batterijen daalt

De innovatieve startup verwacht het komende jaar zo’n 6.000 batterijpakketten te verkopen. Door de opmars van elektrische voertuigen zakt de kostprijs sterk. Nu kost een batterij pakket nog $140 per kilowattuur. Dit zou verder zakken tot onder $100 per kilowattuur wanneer er 100.000 elektrische voertuigen per jaar worden verkocht.

Volgens de gebroeders Kreisel komen de grote bekende automerken de komende jaren met hoge volumes elektrische voertuigen waardoor de barrière van 100.000 bereikt kan worden tegen 2019.

Bron: Bloomberg