carrière tips IT

Een diploma is ontzettend belangrijk, laat dat niet misverstaan. Maar ook zonder diploma kan je iets bereiken, daar zijn voorbeelden genoeg van. Er zijn 3 carrière tips die belangrijker zijn dan een diploma. Hier kan je ook een mooie carrière mee uitbouwen zonder jaren op de schoolbanken te zitten.

Wat je verdient, hangt steeds minder af van je diploma en steeds meer van je mogelijkheden. Deze tips kunnen je alvast op de goede weg zetten.

# 1. Leer verkopen

Kunnen verkopen is het hart en de ziel van het kapitalisme. Zonder goede verkopers kan een bedrijf zijn producten niet aan de man brengen. Een goede verkooptechniek is een van de belangrijkste talenten in deze competitieve economie.

Je kan zo goed en slim zijn als je wilt, wanneer je niet kan verkopen presteer je altijd minder goed dan minder begaafde personen die wel kunnen verkopen. Je kan het beste idee ter wereld hebben, wanneer niemand luistert is het waardeloos.

# 2. Leer een andere taal

Een andere taal leren lijkt moeilijk, maar jaren op de schoolbanken zitten is dat ook. In vergelijking kan je sneller een nieuwe taal aanleren. Met de huidige globale economische ontwikkelingen is het logisch dat je nu het beste Chinees leert.

Wanneer jij in het Chinees kan praten met potentiële business partners heb je een competitief voordeel ten opzichte van anderen. Het is niet voor niets dat Mark Zuckerberg van Facebook Chinees heeft geleerd.

# 3. Leer coderen

De wereld wordt steeds meer digitaal. Er is dus een continue vraag naar mensen die codetaal kunnen schrijven. En iedereen kan leren coderen, je moet enkel logisch kunnen denken en goed georganiseerd zijn. Je moet grote complexe structuren in kleinere minder complexe projecten kunnen gieten.

Wie kan coderen, kan alles veel gemakkelijker automatiseren. Je leert al snel dat een algemene update veel efficiënter is dan delen van de code te herschrijven. Je gaat ook anders denken waardoor je veel meer begrijpt hoe ingenieurs tewerk gaan.

Bron: Business Insider