Voor al wie geld wil verdienen vanuit zijn eigen huis, met enkel een computer en een bureau, hebben we goed nieuws: het is mogelijk. Anderzijds moet je ook goed beseffen dat het een job is als een ander. Dat wil zeggen dat niets vanzelf gaat en dat je hard/slim moet werken wil je er veel geld meer verdienen. Gelukkig zijn er enkele heel eenvoudige manieren om online geld te verdienen.

Om je slaagkansen te verhogen, kan je best rekening houden met de volgende tips:

Je moet serieus zijn. Of je nu voor jezelf of voor iemand anders online gaat werken, je moet het serieus aanpakken. Het is niet omdat alles online gebeurt, dat het vanzelf gaat. Je bent namelijk niet de enige met de ambitie om geld te verdienen via het internet.

Je moet professioneel zijn. Online is veel, zoniet alles, gebaseerd op vertrouwen. Je kan enkel een vertrouwelijke band en merknaam opbouwen door je professioneel te gedragen.

Kijk alles goed na. Eens je werk online staat, is het voor iedereen beschikbaar. Je kan je niet veroorloven dat het vol fouten staat. Kijk en lees alles goed na.

Geld sparen

-1. Websites die jou betalen

Er zijn websites die geld over hebben om jou te betalen voor te shoppen, enquêtes in te vullen of producten te testen. Deze websites gaan je niet rijk maken, maar je kan er toch een aardige cent mee verdienen.

Swagbucks geeft verschillende opties om geld te verdienen zoals enquêtes invullen of hun zoekrobot gebruiken. Het betaalt niet veel, maar het kan wel een leuke zakcent opleveren.

InboxDollars is gelijkaardig aan Swagbucks.

Project Payday is een website waar je mee kan doen aan het uittesten van producten. Ze verdienen zelf geld doordat ze ervan uitgaan dat je het product koopt of dat je vergeet te annuleren. Maar wie de testen wil uitvoeren en op tijd eraan denkt om te annuleren, kan hier geld mee verdienen.

User Testing geeft je geld om de navigatie van websites uit te testen. Iedere website die je test, levert $10 en duurt ongeveer een kwartier. Dat is $40 per uur voor wie doorwerkt.

Fiverr is een marktplaats voor ‘gigs’. Je kan er al je diensten aanbieden, van schrijven tot grafisch ontwerpen.

IZEA betaalt gebruikers om te bloggen, tweeten of foto’s en video’s te maken. Je wordt betaald naargelang het publiek dat je bereikt. Heb je bijvoorbeeld veel twitter volgers, kan je meer verdienen met tweets.

vragen over geld

-2. Freelance schrijver

Heel de wereld is op zoek naar schrijvers. We graag schrijft, kan daar een aardig bedrag mee verdienen. Het is niet eenvoudig in het begin, veel bedrijven die op zoek zijn naar schrijvers kijken naar ervaring en beoordeling. Maar wie tijd en energie kan spenderen in het opbouwen van geloofwaardigheid, kan mooi geld verdienen.

Listverse betaalt $100 per artikel. Het moet wel een artikel zijn van 1.500 woorden en bestaan uit een lijst van minstens 10, bijvoorbeeld: 11 dingen die je niet wist over katten.

A List Apart is gelijkaardig maar betaalt $200 per artikel. De kans dat je aanbod wordt geaccepteerd is wel kleiner.

International Living betaalt $75 per artikel en is voornamelijk op zoek naar reisverhalen.

iWriter betaalt slechts $15 per artikel, maar er zijn dan ook niet zoveel voorwaarden aan verbonden.

The Penny Hoarder betaalt je afhankelijk van het aantal views je artikel genereert. Vanaf 50.000 pageviews krijg je $100 maar dit kan oplopen tot $800 per artikel.

Geld verdienen met aandelen

-3. Work-at-Home bedrijven

Er zijn ook bedrijven die op zoek zijn naar arbeidskrachten maar waar geen fysieke aanwezigheid vereist is.

CrowdSource biedt verschillende soorten takenpakketten aan van kleine jobs tot schrijven en controleren van teksten.

Demand Studios is vooral op zoek naar creatieve mensen zoals schrijvers of filmmakers.

Leap Force is een van de manieren die Google gebruikt om websites te rangschikken. Wanneer je wordt aangenomen, betalen ze $11 per uur.

Liveops is een call center dat van thuis uit werkt. Je kan je eigen schema doorgeven wanneer je wilt werken.

Bron: Lifehack