Bill Gates, Warren Buffett, Jay-Z, Morgan Freeman, … het lijkt wel alsof de meest succesvolle mensen van vandaag altijd al succesvol zijn geweest. Het tegendeel is echter waar. De ene is in de wieg gelegd voor succes en rijkdom terwijl anderen hard en lang aan hun succes hebben moeten werken. Wanneer je op je 20e nog nergens staat, is nog lang niet alles verloren.

Dit is wat enkele van de meest succesvolle mensen van vandaag deden toen ze nog jong waren.

J.K. Rowling

Rowling is het meesterbrein achter Harry Potter. Maar ze kwam pas op het idee van het verhaal op haar 25e. Daarna duurde het nog jaren vooraleer ze haar idee verkocht kreeg. Dat koste ondertussen haar huwelijk en haar job.

Bill Gates

Bill Gates is altijd al een computernerd geweest. De oprichter van Microsoft codeerde al op zijn 13e. Hij verliet de Universiteit om Microsoft op te richten met zijn vriend Paul Allen.

Jeff Bezos

De CEO van Amazon werkte in zijn jongere jaren bij McDonald’s. In zijn eerste week moest hij heel de keuken poetsen nadat een gigantisch vat ketchup open was geraakt waardoor alles onder de ketchup zat. Als nieuweling mocht hij de opkuis doen.

Warren Buffett

Watten Buffett was al van jongs af aan bezig met geld verdienen en beleggen. Maar ook zijn carrière ging niet van een leien dakje. Buffett werd afgewezen op zijn favoriete universiteit. Ook zijn grote voorbeeld, Benjamin Graham, moest in eerste instantie niets van Buffett weten.

Jay-Z

Jay-Z is stilaan op weg naar de status van miljardair. Hij is altijd al een rapper geweest maar in de beginjaren verkocht hij zijn CD’s vanuit zijn auto. Het was pas toen hij samen met 2 vrienden een eigen platenlabel oprichtte dat de bal aan het rollen ging.

Morgan Freeman

Freeman is een van de meest gerespecteerde acteurs in Hollywood, maar hij heeft heel hard moeten werken om die status te bereiken. Zijn doorbraak kwam er pas op zijn 52e. Als jongeling was hij voornamelijk piloot.

Elon Musk

Elon Musk is ook altijd een boekenworm en computernerd geweest. Op zijn 12e programmeerde hij zijn eerste programma, een video game genaamd Blastar. In zijn 20’er jaren profiteerde hij van de opmars van het internet waarna de verkoop van PayPal zijn doorbraak betekende.

Bron: Time Money