Leeuw ondernemer

Succes ligt vaak voor het grijpen. Toch zijn er maar weinigen die er in slagen om door te breken tot het hoogste schavot. Grote ondernemers onderscheiden zich ieder op hun eigen manier, maar ze delen wel 3 belangrijke eigenschappen.

Test hier of jij de 3 belangrijkste eigenschappen bezit om een groot ondernemer te worden.

-1. HONGER

De meest succesvolle ondernemers zitten niet per se in Silicon Valley, noch werken ze in de technologiesector. Grote ondernemers produceren producten of diensten die een meerwaarde bieden in het leven van de mensen.

Het beste voorbeeld van de afgelopen jaren is misschien wel J.K. Rowling. Deze bestseller auteur was niet altijd zo beroemd als vandaag. Ooit was ze een alleenstaande moeder die leefde van de sociale zekerheid. Ze reed met de bus en haar baby dochter van café naar café terwijl haar fantasiewereld vorm kreeg.

Haar manuscript van Harry Potter werd keer op keer afgewezen. Ze stuurde haar manuscript zelfs een keer op onder de naam van een man om meer kans te maken. Nu is Harry Potter een van de grootste succesverhalen uit de Britse literatuur.

De grootste ondernemers hebben die honger om door te zetten. Ze hebben honger om te groeien, honger om te geven, honger om bij te dragen aan een beter leven van anderen. Niets kan iemand tegenhouden die honger heeft.

-2. DRIVE

Planningen en doelstellingen zijn een eerste stap. Maar plannen veranderen. Je moet naast een plan ook een doel en een visie ontwikkelen dat groter is dan jezelf. Daarna creëer je een routemap om er te geraken.

Sommige merken zijn zo succesvol dat ze vastgeroest zitten in de geheugens van de klanten. Kleenex, Starbucks, Google, … het zijn merknemen die een handeling vertegenwoordigen. Dat ontstaat wanneer de visie groter is dan het bedrijf.

-3. TOEWIJDING

Ondernemers moeten tegenwoordig 2 bedrijven leiden. Het bedrijf dat ze vandaag leiden en het bedrijf dat ze in de toekomst willen leiden. Wanneer je weet wat je klanten willen en wanneer je de noden van je klant kan sturen, ben je een echte visionair.

Ursula Burns begon in 1980 als stagiair bij Xerox. Doorheen de jaren groeide ze in het bedrijf waar ze nu CEO van is. Toen ze begon had ze nooit kunnen denken dat ze CEO zou worden, al wist ze wel dat ze succesvol zou worden.

Doorheen de jaren veranderde Burns Xerox tot een succesvol een gediversifieerd bedrijf dat ieder jaar minstens 40 nieuwe producten op de markt brengt. Haar talent en toewijding hebben haar gebracht waar ze vandaag staat.

Bron: Tony Robbins