rijk worden dollar geld verdienen

Geld sparen was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn heel eenvoudige tips waarmee je maandelijks honderden euro’s kan besparen. Je kan op een heel eenvoudige manier minder geld uitgeven. Het enige wat je moet doen is een muur bouwen, geen muur zoals Donald Trump wil bouwen, maar een virtuele muur tussen je geld en je uitgaven.

Het is vandaag de dag zo eenvoudig om geld uit te geven, dat we er veel te weinig bij stil staan hoeveel geld er écht uit onze portemonnee verdwijnt. Een aankoop is slechts een muisklik verwijderd. En het resultaat van de aankoop (minder geld op de rekening) is niet onmiddellijk zichtbaar.

Dat is een gevaarlijke cocktail.

Eenvoudig geld sparen is geld uitgeven moeilijker maken. Deze 6 tips kunnen jou daar bij helpen.

# 1. Artificiële traagheid

Een goede manier om geld te sparen, is een wachtperiode inbouwen voor je overgaat tot de aankoop van een product of dienst. Wanneer je beslist om iets te kopen, wacht je nog 72 uur om effectief over te gaan tot de aankoop. Wil je online iets kopen, zet het in de boodschappenkar maar wacht 3 dagen om over te gaan tot de betaling. Zo heb je de tijd om na te denken of je het product ook écht nodig hebt. Zo vermijd je impulsaankopen.

# 2. Sla de gegevens van je kredietkaart niet op

Het is heel handig om je gegevens van je kredietkaart op te slaan. Maar dat maakt het ook handig om de volgende keer sneller over te gaan tot een aankoop. Wanneer je de gegevens niet opslaat, is dat niet alleen veiliger, het is ook een extra barrière om de volgende keer iets te kopen. Het geeft je extra tijd en inspanning om na te denken.

# 3. Koop als een gast

Veel online winkels geven de mogelijkheid in te loggen als een gast om iets te kopen. Creëer geen account, ook dat maakt het de volgende keer weer veel gemakkelijker om iets te kopen. Hoe meer tijd je moet spenderen aan het invoeren van je gegevens, hoe meer tijd je hebt om na te denken.

Het gras is groener

# 4. Zet push berichten af

Push berichten op je smartphone zijn heel verleidelijk. Een kortingsactie, een ‘tijdelijke’ korting, een nieuwe ‘deal’, … push berichten maken de verleiding tot impulsaankopen zeer groot.

# 5. Neem een andere weg naar het werk

Overloop de route die je dagelijks van en naar het werk aflegt. Kom je vaak langs winkels die je uitgavenpatroon beïnvloeden, kan je overwegen om een andere route te nemen.

# 6. Gebruik cash geld

Wie cash geld gebruikt, heeft veel meer controle over wat hij of zij uitgeeft. Aankopen met cash vermindert impulsaankopen. Iemand die alleen cash geld gebruikt, zal eerder kopen wat hij of zij nodig heeft in plaats van wat hij of zij wilt.

Daarnaast is er nog de psychologische barrière dat je effectief iets moet afgeven om er iets voor in de plaats te krijgen. Wanneer je alleen maar briefjes en munten gebruikt, kan je zien, voelen en ruiken hoeveel geld er nog over blijft.

Bron: MarketWatch