leven veranderen

Tony Robbins werkt al vele jaren samen met allerlei succesvolle mensen. Hij kwam erachter dat er 3 financiële beslissingen zijn die we allemaal nemen. De meeste mensen zijn zich niet bewust van die beslissingen. Maar wie zich er bewust van maakt, kan zijn leven veranderen.

Deze 3 (financiële) beslissingen bepalen de kwaliteit van jouw leven. Deze beslissingen kunnen het verschil maken tussen arm, middenklasse en rijk.

# 1. Waar ligt de focus?

Er zijn duizenden dingen waar we onze focus op kunnen leggen. Leven we in het heden of kijken we naar de toekomst? Zijn we op zoek naar een grotere uitdaging of genieten we van het moment? Wanneer we geen focus hebben, zal de omgeving constant zijn aandacht opeisen.

Het belangrijkste is om te weten of jij de focus legt op hetgeen je mist of op hetgeen je hebt. 3 miljard mensen moeten rondkomen met €2,50 per dag of zo’n €900 per jaar. Dat broodje dat we kopen van €2,50 zet dergelijke cijfers in perspectief.

Wanneer je apprecieert wat je hebt, zal dat je emotionele toestand ten goede komen. En een stabiele emotionele toestand brengt welvaart met zich mee.

En dan moet je de volgende beslissing maken …

# 2. Wat betekent het?

De kwaliteit van ons leven wordt bepaald door de betekenis die we eraan geven. Wanneer er iets gebeurd in ons leven: is dat een begin of een einde?

Een andere focus en een andere betekenis kunnen voor een heel nieuw leven zorgen.  Neem de controle over je leven, ervaar de emoties en het leven lacht je toe. Wie diepere betekenis vindt, bouwt de grootste welvaart op.

En dan moet je er iets aan doen …

# 3. Wat ga ik doen?

En dan is het tijd om actie te ondernemen. Acties worden bepaald door de emotionele toestand. Wie boos is zal andere acties ondernemen dan iemand die blij is. En zelfs mensen die boos zijn, reageren anders: de ene begint te roepen terwijl de andere zich terug trekt.

We vallen terug op patronen die we onszelf hebben aangeleerd terwijl ons leven zich ontplooit. Wie controle krijgt over deze patronen, kan ze veranderen.

Wie zich bewust is van de manier waarop mensen deze 3 beslissingen nemen, kan een pad creëren dat veel meer welvaart brengt dan je ooit hebt kunnen dromen. – Tony Robbins.

Bron: Oprah