Volkswagen ID Buzz

Volkswagen heeft nog wat goed te maken met zijn klanten na het dieselschandaal. En hoe kan je de klant tegenwoordig het beste overtuigen? Met een elektrische wagen. De Duitse autoproducent haalt zelfs een bijzonder populair model van onder het stof. Het oude Volkswagen minibusje krijgt een elektrisch broertje.

Dit concept busje wordt uitgewerkt onder de naam I.D. Buzz. Volkswagen is van plan om vanaf 2020 elektrische wagens op de markt te brengen. Vanaf 2025 willen de Duitsers 1 miljoen zero-emissie voertuigen per jaar verkopen onder het merk Volkswagen en 3 miljoen met de volledige Volkswagen groep.

“We want to reignite America’s love for Volkswagen. We are determined to to become a relevant and profitable volume manufacturer in the U.S. within the next ten years,” aldus division chief Herbert Diess.

Rijden zonder stuur

De productie van de populaire Volkswagen minibus ligt al decennia stil, op een gelimiteerde productie in Brazilië na. Daar rolde de laatste minibus nog in 2013 van de band. Maar Volkswagen speelt al langer met het idee om de minibus terug nieuw leven in te blazen.

DE I.D. Buzz kan 430 kilometer rijden zonder te herladen, biedt plaats voor 8 personen en kan volledig autonoom rijden. Het stuur verdwijnt in het dashboard wanneer de autopiloot wordt geactiveerd.

Volkswagen verkocht vorig jaar 2,8% meer wagens, ondanks het dieselschandaal. Vooral in China won de Duitse autoproducent marktaandeel. De Amerikaanse klant opnieuw voor zich winnen wordt dus belangrijk om niet te veel afhankelijk te worden van China.

Bron: Bloomberg

Foto: Volkswagen