jong veel geld sparen

De ultra lage rentevoeten op spaarboekjes en obligaties hebben de interesse van veel dividendbeleggers gewekt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de waardering van sommige dividendaandelen op zijn zachtst gezegd nogal hoog kan zijn. De stijgende rente zorgt er nu voor dat de echte kwaliteit boven komt drijven, zoals mogelijk deze 3 aandelen met een dividendrendementen boven 8%.

We lieten een tijdje geleden al weten dat dit een goed moment is om dividendaandelen te kopen. Maar niet eender welk dividendaandeel. Met de stijgende rentevoeten is het belangrijker dan ooit om kwalitatieve dividendaandelen te kopen. Zoniet dreigt een verlies aan kapitaal de winst van je dividend helemaal uit te vegen.

Dit zijn alvast 3 interessante dividendaandelen waarvan er 1 terug te vinden is in de selectielijst van ons eigen Hoog Dividend Rapport.

# 1. Sunoco – Dividendrendement > 11%

Sunoco is een MLP, master limited partnership. MLPs zijn door de wet verplicht om minstens 90% van hun winst uit te keren als dividend. Sunoco is uitbater van een van de grootste netwerken van tankstations in de Verenigde Staten.

Sunoco baat zo’n 6.800 tankstations uit in eigen naam en heeft nog eens 725 Stripes stations waarvan er 440 een restaurant hebben. Sunoco is ook eigenaar van de APlus waardoor het nog eens 440 stations bezit in een ander deel van de Verenigde Staten.

Sunoco begon in 2012 met de uitbetaling van een dividend. Het business model van Sunoco biedt interessante perspectieven op lange termijn.

# 2. Starwood Property Trust – Dividendrendement > 8%

Niet te verwarren met Starwood Hotels. Starwood Property Trust verschaft commerciële hypothecaire leningen. Dit is geen ongevaarlijke business. Maar Starwood Property diversifieert zijn activiteiten goed.

Ze verschaffen leningen met een vaste en variabele rentevoeten maar houden de termijn onder 5 jaar. De loan-to-value ratio is een robuuste 60%. Starwood is zelf eigenaar van sommige panden en kent een zeer goede geografische spreiding alsook een spreiding van de type gebouwen. De ontleners worden goed gescreend want tot op heden kende Starwood Property Trust nog geen enkele wanbetaler.

# 3. Ashford Hospitality Trust – Dividendrendement > 8%

Ashford Hospitality Trust wordt volledig genegeerd door de markt. In het 2e kwartaal steeg de omzet per beschikbare kamer met 4,9%, steeg de FFO (cash flow bij vastgoedfondsen) met 17,6% en de EBITDA met 10,7%. Ashford heeft een van de meest ervaren managementteams en noteert aan 50% van de intrinsieke waarde.

Het management zelf bezit 18% van de aandelen en het dividend wordt 3,2 keer gedekt door de inkomsten.

Welk aandeel de strenge selectielijst van het Hoog Dividend Rapport heeft gehaald, leest u hier …

Bron: Kiplinger

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over de COMBI-regeling van Slim Beleggen Dividend.