1024px-Ferrari_turbo

Er is niets beter voor een goede nachtrust, dan een stabiele stroom van inkomsten. Nog beter is dat deze inkomsten kunnen groeien, onafhankelijk van de financiële markten of de economie. Dat kan op 3 manieren waarmee je een turbo zet op je inkomsten.

Dit is iets dat de rijke mensen goed hebben begrepen. Miljonairs hebben gemiddeld zo’n 3 verschillende inkomstenbronnen. Laat je financiële situatie en je toekomstig inkomen niet alleen afhangen van je loon.

Gebruik deze 3 manieren om een turbo te zetten op je inkomen.

-1. Dividendaandelen

Dividendaandelen

Er is een goede reden dat veel rijke mensen van dividendaandelen houden: ze zorgen voor extra inkomsten. En dat doen deze bedrijven op verschillende manieren. Naast een periodieke betaling van het dividend, stijgen deze aandelen ook dikwijls in waarde.

De 200 beste dividendaandelen in de Verenigde Staten haalden tussen 1964 en 2014 een gemiddelde jaarlijkse return van 12,3%. Dat is een volle 2% meer dan de algemene aandelenmarkt. Die 2% maakt op een portefeuille van €100.000 in 20 jaar het verschil tussen €1 miljoen of ‘slechts’ €700.000.

Dividendaandelen zijn vaak zeer gedisciplineerde bedrijven die denken op lange termijn. Alleen op die manier kan men het dividend handhaven. Veel beleggers houden van dergelijke bedrijven, ook al zijn ze niet zo ‘sexy’. Maar ‘sexy’ is niet belangrijk, geld verdienen is belangrijk.

-2. Denk aan obligaties

Obligaties PIMCO

Met de verwachte stijging van de rentevoeten hoor je vaak dat het een slecht idee is om obligaties te kopen. Immers, de waarde van een obligatie daalt naarmate de rente stijgt. Maar volgens Schwab komt sinds 1976 ongeveer 90% van het rendement uit de rente en slechts 10% uit prijsveranderingen.

Lees hier nog een goed idee om obligaties te kopen.

-3. Vastgoed

Investeren in vastgoed

Vastgoed is een van de meest populaire vormen van extra inkomen. Veel miljonairs hebben (een klein) deel van hun vermogen in vastgoed zitten, gemiddeld zo’n 5%. Ook jij kan een deel van je vermogen alloceren naar vastgoed door middel van vastgoedfondsen. Deze vastgoedfondsen betalen ook vaak een interessant dividend of rente uit. Daarnaast bezit je in een keer een diverse portefeuille vastgoed. Beleggen in vastgoed is veel meer dan een huis kopen.

Vergeet traditionele aandelen. Dit zijn de aandelen van de komende jaren!

De gewone aandelenmarkt staat al jaren op een extreem hoge waardering. Wanneer dit eindigt, weet niemand. Maar iedereen is het er wel over eens dat te lang in deze markt blijven, desastreuze gevolgen kan hebben. Het toekomstige rendement is beperkt.

Je kan dan ook beter beleggen in een sector die fors ondergewaardeerd is. Deze aandelen bieden veel meer mogelijkheden.

Lees verder en ontdek de grootste opportuniteit uit je beleggingsleven.