Biotechaandelen

Beleggen in biotechaandelen is risicovol, maar dat wil niet zeggen dat je de sector volledig links mag laten liggen. Veel biotechnamen zijn niet voor hartlijders, maar de sector op zich profiteert van enkele sterke trends die nog lange tijd zullen aanhouden.

Wanneer je onderstaande 3 redenen leest, zal je beseffen dat de biotechsector nog veel geld kan opbrengen voor de aandeelhouders.

Gebruik de Game-Changer checklist: Hoe ontdek je een aandeel voor al de rest

-1. Persoonlijke medicijnen zijn de toekomst

Galapagons biotech

De studie van het menselijke genoom heeft de medische wereld veel bijgebracht. Maar het beste moet nog komen. Heel veel ziektes, zoals kanker, vereisen in feite een zeer persoonlijke behandeling. Dat is de reden waarom bepaalde behandelingen bij de ene persoon wel werkt en bij de andere niet.

Maar om ziektes op individueel niveau te behandelen, moet het individuele genoom economischer en sneller ontrafelt worden zodat medicijnen meer ‘op maat’ gemaakt kunnen worden. Bedrijven als Illumina, Roche en Pacific Biosciences of California boeken hierin veel vooruitgang.

  • Roche zet in op een betere diagnose
  • Illumina wil de kostprijs voor het ontrafelen van het menselijk genoom verlagen naar $100
  • Pacific Biosciences maakt zijn DNA platform economischer en efficiënter

-2. Demografie

biotech_ccscal_com_

De wereld veroudert. Volgens het Pew Research Center is momenteel 8% van de wereldbevolking ouder dan 65 jaar. Tegen 2030 zal dit percentage stijgen naar 12%. Dat betekent dat er de komende 13 jaar 370 miljoen oudere mensen bijkomen, wereldwijd.

Oudere mensen hebben meer nood aan gezondheidszorg waardoor heel de sector profiteert van deze trend. Oogziektes, kanker, artritis, cardiovasculaire ziektes, … spelen zich voor een groot deel af onder de oudere bevolking.

-3. Geen relatie met de economie

Biotech

Het grootste gevaar boven de algemene aandelenmarkt is momenteel een potentiële recessie. Biotechaandelen kunnen mee in de uitverkoop komen wanneer beleggers in paniek schieten, maar het onderliggend business model staat los van de economie.

Biotechaandelen zijn meer afhankelijk van hun ontdekkingen, progressie en resultaten dan de economische ontwikkelingen van een land. Recessiebestendige aandelen kunnen na een stierenmarkt van 8 jaar een uitstekende diversificatie bieden ten opzichte van de meer economie-afhankelijke aandelen.

Bron: Fool

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend