Tesla CEO Elon Musk wil binnen 4 jaar de menselijke hersenen kunnen verbinden met kleine computers. Recent richtte hij daarvoor het bedrijf Neuralink Corp op. Volgens Musk is het noodzakelijk dat de mens sneller leert communiceren, anders zal het voorbijgestoken worden door computers. Maar het kan mensen ook helpen om sneller te genezen.

Neuralink werkt aan bijzonder kleine toestellen die de menselijke hersenen moeten verbinden met onze computers. Het klinkt allemaal science fiction, maar Elon Musk is net als andere technologiegrootheden ervan overtuigd dat artificiële intelligentie binnenkort slimmer zal worden dan de mens. Binnen 4 jaar hoopt Musk dan ook het eerste product klaar te hebben.

In eerste instantie zal Neurlink een interface ontwikkelen voor mensen met een zware hersenaandoening. Over een periode van 8 tot 10 jaar hoopt hij toestemming te krijgen om een product te maken dat gebruikt kan worden bij mensen die geen aandoening hebben.

Er gebeurt veel in een menselijk hoofd, zegt Musk, dat de hersenen moeten proberen te converteren naar lage data in de vorm van spraak of typen. Wanneer onze hersenen een extra laag krijgen, kunnen ze veel meer doen wanneer ze met iemand ander communiceren. (Wie zich wil verdiepen in deze materie, zie bovenstaande tweet)

Elon Musk zelf legt het uit als volgt:

“If you have two brain interfaces, you could actually do an uncompressed direct conceptual communication with another person.”

Neuralink werd door Elon Musk zelf opgericht met privégeld. Het staat geregistreerd als een bedrijf voor ‘medisch onderzoek’. Wordt dit het zoveelste bedrijf waar Elon Musk de wereld mee verandert?

Bron: CNBC