Koers Bitcoin toekomst

Bitcoin is een digitale munt. Net als elke andere munt kan Bitcoin gebruikt worden als een betaalmiddel, een investering of als veilige haven. Om te kunnen bepalen wat Bitcoin waard kan worden de komende jaren, kunnen we eenvoudig de cryptomunt eens vergelijken met deze 3 scenario’s.

– Wat als hedge fund managers Bitcoin kopen als investering?

– Wat als Bitcoin een veilige haven wordt zoals goud?

– Wat als Bitcoin overal ter wereld gebruikt zal worden als betaalmiddel?

Wanneer we een antwoord kennen op deze 3 vragen, weten we ook wat Bitcoin in de toekomst waard kan worden. Momenteel noteert de cryptomunt rond $1.000 maar zoals je hieronder kan lezen, zit er nog veel meer in het vat.

-1. Bitcoin als investering

Bitcoin is een perfecte ‘hedge’ in een portefeuille van beleggers. Bitcoin heeft een zeer lage correlatie met de aandelenmarkt. Dit betekent dat het niet doet wat aandelen doen, het werkt er onafhankelijk van. Hedge funds die hun risicoportefeuille wensen te diversifiëren, kunnen Bitcoin gaan zien als tegenpool van hun small caps of junk bonds.

De hedge fund industrie heeft zo’n $3.000 miljard onder beheer. De meeste hedge funds hebben nog geen Bitcoin in portefeuille. Wanneer slechts 3% in Bitcoin zou investeren, zou de prijs al kunnen stijgen tot boven $4.000. Dat is niet ver boven het koersdoel van deze analist tegen het einde van het jaar.

-2. Bitcoin als veilige haven

Bitcoin is in feite een digitale replica van goud. Goud is van oudsher dé veilige haven. Maar Bitcoin begint hier al enkele jaren territorium van in te palmen. De goudmarkt is aan de huidige prijs zo’n $7.000 miljard waard. Wanneer 5% van de goudmarkt naar de Bitcoin zou vloeien, stijgt de marktwaarde van de cryptomunt met $360 miljard en zou de prijs stijgen tot boven $17.000.

-3. Bitcoin als betaalmiddel

Het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel groeit snel. Meer dan 100.000 handelaars wereldwijd accepteren Bitcoin, waaronder Microsoft, Dell, Wikipedia, Expedia en PayPal. De prijs van Bitcoin is gestegen naarmate het gebruik toeneemt. Wanneer Bitcoin ooit even gemakkelijk aanvaard wordt als een dollar, euro, pond, of yen, kan de prijs veel hoger liggen dan je ooit voor mogelijk houdt.

Indien Bitcoin een combinatie van bovenstaande 3 markten kan veroveren, is een prijs van $10.000 de komende jaren niet uit te sluiten. Dat betekent dat de prijs nog eens maal 10 kan vanaf het huidige niveau.

Bron: Casey Research

Kunnen Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten nóg eens 2.000% stijgen?

Wees er als eerste bij. Mis deze nieuwe trend niet, want we zijn wel degelijke getuige van een nieuwe activaklasse in de maak. Vandaag cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of Dash kopen, betekent de grote massa voor zijn. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Wat we nu zien, is nog maar het begin.

LEES HIER MEER over beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten