Eigen bedrijf opstarten

Wanneer we rond ons kijken, dan zien we dat mensen met veel geld in de meeste gevallen een eigen bedrijf hebben. Het is een van de moeilijkste maar meest lonende ondernemingen wil je echt rijk worden. Een eigen bedrijf beginnen moet zelfs niet zo veel geld kosten.

Veel jongeren starten tegenwoordig dan ook hun eigen bedrijf, het is de zelfstandige generatie. Een eigen bedrijf ontwikkelen/oprichten was nog nooit zo gemakkelijk en aantrekkelijk als vandaag. Veel mensen hebben ideeën, maar het gebrek aan geld houdt hen tegen.

Maar een gebrek aan geld, zou je dromen niet in de weg mogen staan. Het is zelfs mogelijk om met weinig geld je eerste bedrijf op te starten, zegt Jayson Demers.

Waar heb je geld voor nodig?

Jayson Demers kijkt in eerste instantie waarom iemand geld nodig heeft om zijn bedrijf op te starten. Ieder bedrijf heeft zijn eigen kostenstructuur, het is dus belangrijk om een goede schatting te maken.

Dit zijn enkele mogelijke kosten:

  • Licenties
  • Aankoop van goederen
  • Bureauruimte en –materiaal
  • Operationele kosten
  • Personeel

Sommige kosten zijn niet te vermijden, maar andere kosten kan je reduceren. Daar zijn 3 opties voor.

# 1. Reduceer je noodzakelijke kosten

Je hebt misschien niet alles écht nodig wanneer je begint. Heb je echt personeel nodig of kan je het zelf? Heb je een bureauruimte nodig of kan je van thuis uit werken? Kan je de aankoop van je goederen ergens anders goedkoper krijgen? …

# 2. Opbouwen

Een tweede optie is een opwarmperiode inbouwen. In plaats van onmiddellijk er volledig voor te gaan, kan je er ook voor kiezen je bedrijf rustig op te bouwen. Begin stap voor stap en laat je businessmodel groeien. Eens het geld binnen komt, kan je dit gebruiken om te investeren totdat je een kritische massa bereikt zodat je op eigen benen kan staan.

# 3. Vraag hulp

Je kan hulp vragen, het is moeilijk om alles alleen te doen. Vrienden en familie willen wel eens een handje helpen. Heb je financiële hulp nodig kan je terecht bij investeerders en een boekhouder. Of je kan een crowdfunding campagne opstellen.

Geld mag geen probleem zijn wil je je eigen bedrijf starten

Met een of meerdere van bovenstaande opties zou je in de mogelijkheid moeten zijn om je kosten te verlagen. Je zal mogelijk wat opofferingen moeten maken, maar dat mag je er niet van weerhouden je doel te bereiken.