Houd jij je dagelijks bezig met beleggingen in aandelen, obligaties of bijvoorbeeld vreemde valuta? In dat geval kan een beleggingswebsite maken een goed idee zijn. Het is ontzettend leuk om je kennis over beleggen in algemene zin, maar bijvoorbeeld ook kennis over specifieke aandelen met anderen te delen. Houd er rekening mee, dat financieel advies geven vaak niet zonder meer is toegestaan. Je dient hier een vergunning voor aan te vragen. Wel kun je ideeën delen en hierbij aangeven, dat deze ideeën niet gezien moeten worden als advies. Beleggers kunnen zich laten inspireren, maar bepalen uiteindelijk zelf of zij een order plaatsen. Wat komt er kijken bij het opstarten van een blog over beleggen?

Tip 1: start met het zoeken naar een domeinnaam

Er zijn tegenwoordig talloze websites te vinden over beleggen. Het maakt dat het best lastig kan zijn om een geschikte domeinnaam te vinden. Een domeinnaam moet direct vertellen wat een bezoeker op de website kan lezen. Probeer de domeinnaam om deze reden te koppelen aan het beleggen, aandelen of bijvoorbeeld forex. Koppel de domeinnaam aan je hosting. Je kunt hosting vaak direct bij de registratie van een domeinnaam afnemen, mocht je het nog niet hebben.

Tip 2: zoek naar een geschikt design

Een volgende stap is het zoeken naar een geschikt design voor de website. Belangrijk is dat het design past bij het onderwerp van de website; beleggen. Beleggen trekt een bepaald publiek, wat zich aangetrokken moet voelen tot het ontwerp van de website. Probeer vooraf voor jezelf te definiëren wat de doelgroep van de website is. Zoek je naar beleggende jongeren, die vaak net starten? Wil je een doelgroep aanspreken die al jaren belegt en op zoek is naar diepgaande artikelen over verschillende beleggingsstrategieën of bijvoorbeeld individuele aandelen? Het is bepalend voor het design wat geschikt is voor je website.

Tip 3: vul de website voortdurend met nieuwe content

Nu de website staat is het zaak om content aan de website toe te voegen. Deze content moet de doelgroep van de website aanspreken. Belangrijk is dat je content niet in een keer toevoegt, maar dit verspreidt over een langere tijd. Op deze manier zal je al snel beter in de zoekresultaten scoren. Houd er rekening mee dat het soms even duurt, voor de eerste bezoekers je website weten te vinden. Geef niet op, maar blijf interessante content over beleggen, aandelen en bijvoorbeeld crypto delen.