bull-market

De meeste beursanalisten zijn het er wel over eens dat de aandelenmarkten de afgelopen jaren met name zijn gestegen dankzij het gevoerde monetaire beleid van de centrale banken. De rentes zijn gedaald naar historisch lage niveaus en dat heeft er toe geleid dat heel wat particulieren hun heil ergens anders zijn gaan zoeken. Als gevolg van de lage spaarrente zijn heel wat burgers teruggekeerd op de beursvloer.

Volgens Jeffrey Saut, strateeg bij Raymond James, kan het jaar 2017 het jaar van de ommekeer gaan worden. En daarmee bedoelt hij niet dat de markten van richting zullen gaan veranderen, maar hij verwacht dat de motor achter de huidige Bull Market zal gaan veranderen.

De Bull Market kan zich gaan voortzetten

Saut laat weten dat de belastingpolitiek van Trump een positieve invloed kan gaan hebben op de winstgroei van de bedrijven. Volgens Reuters resulteert een belastingverlaging van 1% in een winsttoename van $1,31.

Volgens Saut kan door de winstgroei de S&P 500 index nog verder in waarde gaan stijgen. Dit komt met name door het feit dat de overwaardering van aandelen zal gaan afnemen op het moment dat de winst per aandeel toeneemt. Op dat moment wordt een belegging weer wat interessanter.

Saut is overigens erg optimistisch gestemd over de aandelenmarkten. Hij liet namelijk weten dat hij de komende jaren rekent op hogere koersen. Hij is daarnaast van mening dat ‘pullbacks’ er zijn om nieuwe aankopen te doen.

Volgens hem gaat de op rente gedreven Bull Market plaatsmaken voor een op winst gebaseerde stierenmarkt.