Aandelen voor 2017

Welke aandelen moet je nu kopen om in 2017 voluit te genieten van stijgende beurskoersen? Het einde van het jaar nadert, tijd om eens naar het nieuwe jaar te kijken. Welke aandelen kunnen knallen in 2017?

Dit zijn enkele tips om je portefeuille in december al bij te sturen.

VF Corp

VF Corp

VF Corp is geen bekende naam als aandeel, maar deze retailer heeft wel enkele sterke merknamen in zijn portefeuille. VF Corp verkoopt bijvoorbeeld The North Face, Vans, Timberland, SmartWool, Wrangler en Lee jeans.

De laatste jaren gaat het aandeel gebukt onder de zwakke retailverkopen. Maar de laatste 30 jaar boekte het wel een gemiddelde winst van 12% per jaar. Het dividend werd ook al 44 jaar op rij verhoogd, recent zelfs nog met 14%. De gunstige economische factoren kunnen deze laagvlieger terug op de radar zetten.

Under Armour

Under Armour

Het aandeel Under Armour viel 20% de afgelopen weken na minder goede kwartaalresultaten. Maar de resultaten waren verre van slecht. UA boekte zelfs het 26e opeenvolgende kwartaal met een groei boven 20%. De omzet komt dit jaar meer dan waarschijnlijk uit net onder $5 miljard en voor 2018 mikt de groep op een omzet van $7,5 miljard, mooi op schema.

De markt schrok zich een hoedje omdat Under Armour een extra $800 miljoen wil investeren om sneller te groeien. Beleggers zagen de marges dalen. Maar het bedrijf heeft de aandelenmarkt al meermaals bewezen goed te weten waar ze mee bezig zijn. Deze daling is dan mogelijk ook een aangename opportuniteit.

Amazon

Amazon

Amazon is voor velen nog steeds een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Hoewel dat zo is, is Amazon Web Services (AWS) – de clouddienst – van veel groter belang. AWS groeit als kool én het is het meest winstgevende segment van Amazon. Omzet stijgt en marges verbeteren.

Amazon als geheel begint ook veel meer te evolueren naar winstgevendheid. De recente terugval van de technologieaandelen en de vrees bij beleggers dat Trump Amazon zal terugpakken (Jeff Bezos was nogal onvriendelijk tegenover Trump tijdens de verkiezingscampagne) kan mogelijk een mooie opportuniteit vormen voor 2017.

Kinder Morgan

Kinder Morgan

Kinder Morgan is een gigantische speler op het gebied van infrastructuur aan de energiesector in de Verenigde Staten. De forse daling van de olieprijs speelde het aandeel parten de laatste jaren. Maar nu heeft het 3 katalysatoren waarop de koers kan gaan stijgen.

Op 19 december volgt er een beslissing rond de uitbreiding van het Trans Mountain project naar Canada.

Donald Trump is voorstander van een energieonafhankelijk Verenigde Staten. Daar zijn meer pijpleidingen voor nodig.

Kinder Morgan verlaagde het dividend met 75% om geld te sparen tijdens de oliecrisis. Een betere financiële positie en een stabielere olieprijs verhogen de kans dat Kinder Morgan tegen 2018 het dividend weer optrekt, mogelijk met 100%.

Bron: Fool