De horloge-industrie gaat door een moeilijke periode. Steeds minder mensen dragen een horloge. Anderzijds betekent dit dat de stijl terugkeert naar vroeger omdat de liefhebbers van een horloge die stijl het meeste appreciëren. Dat bleek ook zo op de grootste horlogeshow ter wereld in het Zwitserse Bazel.

De populairste horlogemerken keren allemaal terug naar midden vorige eeuw. Met een modern kantje maakt dat dit de 4 coolste nieuwe horloges zijn van het moment.

Patek Philippe Perpetual Calendar Ref. 5320G

Deze witgouden horloge in retro-moderne stijl ziet er bijzonder mooi uit.  Het heeft een zeer stijlvolle kalender die slechts 1 keer om de 122 jaar aangepast moet worden.

Patek Philippe Perpetual

Bulova Chronograph C

De originele Chronograph C dateert al van het jaar 1970 en is bijzonder populair bij de aanhangers van deze ‘Stars & Stripes’.

Bulova Chronograph C

Grand Seiko SBGR305

Grand Seiko wordt een merk dat apart zal opereren van Seiko. Grand Seiko gaat de oude modellen nieuw leven in blazen. Zo ook met deze klassieker uit de jaren ’60. Drie 38mm horloges zullen beschikbaar worden in platina, goud en staal. Een exclusieve 40,5mm wordt vervaardigd in een nieuw materiaal genaamd ‘brilliant hard titanium’.

Grand Seiko SBGR305

Hermès Slim d’Hermès L’heure Impatiente

Deze roosgouden horloge van Hermès heeft een heel bijzondere alarmklok. Je kan een alarm zetten binnen de eerstkomende 12 uur. Een uur voor het alarm moet afgaan, begint de kleine wijzer onderaan links af te tellen. Om het moment van het alarm klinkt er een geluid dat enkel de drager van de horloge kan horen.

Hermès Slim d’Hermès L’heure Impatiente

Bron: Bloomberg