Geld voor liefdadigheid

Afhankelijk van wie je bent, zullen jouw gewoontes je maken of kapot maken. We worden wat we herhaaldelijk doen. (Stephen Covey) Gewoontes zijn ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat we iets doen zonder dat we er bij stil staan. Rijk worden begint dan ook met enkele gewoontes om rijker te worden en niet armer.

Welke financiële gewoontes passen succesvolle mensen toe?

# 1. Deel je ideeën

James Altucher deelt heel vaak zijn ideeën. Het doet dit gratis. Wanneer hij een goed idee heeft om anderen te helpen, zal hij dat delen met de desbetreffende persoon of bedrijf. Hij doet dit gratis, maar krijgt er dan ook ontzettend veel voor terug.

Ideeën worden meestal geapprecieerd. Wanneer de andere er beter van wordt, zal hij/zij zijn dankbaarheid willen tonen. Dat kan gaan van een interessante toekomstige deal tot belangrijke contacten.

# 2. Spaar meer dan 10%

Sparen is ontzettend belangrijk. Je kan niet rijk(er) worden wanneer je meer uitgeeft dan je verdient. Veel mensen hebben als doel om 10% van hun inkomen te sparen. Succesvolle mensen doen daar nog een schep bovenop. Iedereen kan sparen. Indien dat niet lukt, moet je aan je uitgaven en je inkomsten werken.

# 3. Controleer je geldstroom

Het is tegenwoordig bijzonder gemakkelijk om alle betalingen te automatiseren. Velen vergeten echter dat ze ook zichzelf moeten betalen. Maar los daarvan is het ook noodzakelijk om van tijd tot tijd je geldstromen opnieuw in kaart te brengen. Je moet weten waar je geld naartoe gaat in plaats dat je jezelf afvraagt waar het gebleven is.

# 4. Ze geven terug

De meeste mensen willen alleen maar nemen om er zelf beter van te worden, maar veel succesvolle mensen ontdekken de deugd van te geven. Door te geven willen ze meer gaan verdienen om ook meer te kunnen geven. Daar zit de grootste voldoening van hun carrière.

Bron: Time Money