Asimo robot

De robots komen eraan en in groten getale. Steeds meer jobs worden bedreigd door automatisering. Naar schatting kunnen er het komende decennium miljoenen jobs verdwijnen in de transportsector, maar ook in de banksector zien we al de gevolgen van automatisering. Toch zullen er 4 jobs zijn die robots nooit kunnen innemen.

Wie zich wil voorbereiden op de toekomst heeft momenteel 2 opties: je zoekt een job in een sector die profiteert van automatisering of je zoekt een job die niet ingenomen kan worden door automatisering. Voor dat laatste kan je in een van deze 4 sectoren terecht.

# 1. Begrafenisondernemer

Het is een beetje luguber, maar begrafenisondernemers zullen er altijd zijn. En met de vergrijzing zullen deze jobs in de toekomst alleen maar meer nodig zijn. Begrafenisondernemers doen veel meer dan alleen mensen begraven, ze bieden emotionele steun op moeilijke momenten. Dat kan nooit door een robot worden gedaan.

# 2. Psychologen en therapeuten

Psychologen en therapeuten hebben mogelijk de meest ‘menselijke’ job die er is. De maatschappij is stresserender dan ooit tevoren, alles verandert in snel tempo terwijl we veel te weinig tijd hebben. Psychologen en therapeuten moeten dit opvangen door gesprekken te voeren en een helpende hand te bieden.

# 3. Politiek

Hoewel veel mensen misschien zouden wensen dat er een robot zat op de hoogste stoel van het land of de gemeente, zal dit in geen decennia gebeuren. Regeringsleiders beslissen over het lot van deze robots, zo is er zelfs al sprake dat ze belastingen zouden moeten betalen. Een land besturen zal nog heel lang een menselijke job zijn.

# 4. HR Managers

HR Manager staat in de top-10 van jobs die de combinatie bieden tussen geld én geluk. En het is ook nog eens robotbestendig. Terwijl robots de werkvloer overnemen moet er iemand zijn die naar het overgebleven personeel luistert over problemen of de steeds wederkerende vraag omtrent een loonsverhoging.

Bron: AOL