onbekende miljonairs

Wanneer we het hebben over miljonairs, krijgen we automatisch een beeld van bekende voetballers of bekende zangers en zangeressen. Maar er zijn veel meer miljonairs dan er bekende mensen zijn. De kans is zelfs groot dat er een miljonair in je straat woont, alleen zie je dat niet. 4 onbekende mensen vertellen hun verhaal hoe zij miljonair geworden zijn.

Het motto is dan ook: als ik dat kan – kan jij dat ook!

In de Verenigde Staten zijn er bijvoorbeeld meer dan 10 miljoen miljonairs, 9% van alle huishoudens. In een straat met 100 huizen wonen er dus gemiddeld 9 miljonairs zonder dat de meeste mensen dat beseffen. Business Insider interviewde enkele alledaagse miljonairs en vroeg hen achter hun geheimen.

Sparen, sparen, sparen

Om een goede financiële basis te leggen, raden financieel experts aan om 10% van je inkomsten te sparen. Maar veel miljonairs zijn superspaarders. Ze sparen een groot deel van hun inkomen en leven van de rest wat er over blijft. De meeste mensen werken andersom, ze leven eerst en sparen pas wat er op het einde van de maand overblijft – wat meestal niet veel is. Superspaarders verhogen hun levensstijl ook niet wanneer ze een financiële meevaller hebben, dit geeft hen een hefboom op het geld dat ze kunnen sparen.

Beleggen

Veel alledaagse miljonairs beleggen hun geld voor de lange termijn. Ze houden het simpel met een goed gespreide portefeuille bestaande uit fondsen, en index-ETFs. Wanneer ze individuele aandelen kopen, houden ze het bij saaie, degelijke bedrijven zodat het risico beperkt blijft.

Geen grote kosten

Grote kosten kunnen een serieuze hap uit een budget nemen. Koop geen huis dat eigenlijk te duur is, spendeer geen geld aan onnodige renovatiewerken, ga geen lening aan om een auto te kopen die je eigenlijk niet kan betalen, … Elke cent die je uitgeeft aan (grote) kosten, kan je niet investeren. Laat geld voor jou werken in plaats dat jij werkt voor geld.

Blijf leren

Veel van deze alledaagse miljonairs hebben een job die meer dan gemiddeld betaalt. Om meer dan gemiddeld te verdienen moet je goed studeren of blijven leren terwijl je de job van je dromen uitoefent. Investeer in jezelf, dat brengt het meeste op.