Wanneer je maar nipt kunt rondkomen of wanneer je jouw financiële doelstellingen sneller wilt bereiken, is het een goed idee om je inkomsten te verhogen. Je kan dat doen op korte termijn door een 2e job te nemen of door iets te verkopen, maar veel beter is om je inkomen te verhogen op lange termijn. Deze 4 tips kunnen jou daar bij helpen.

Je inkomen verhogen op lange termijn heeft iets meer inspanning en tijd nodig, maar je kan er dan ook veel langer winst uit halen. Een of meerdere van deze tips kunnen jou al direct op weg zetten.

-1. Een eigen business

Een goede manier om je inkomen te verhogen, is door een bedrijfje op te richten rond een van je hobby’s. De meeste mensen hebben een hobby, passie of iets waar ze heel veel plezier aan beleven. Je kan daarvan ook een business maken. Zorg er wel voor dat je meer geld uit je project haalt dan je er in steekt. En het zou ook niet de eerste keer zijn dat iemand zijn eigen business ‘on the side’ uitgroeit tot je eigen zelfstandige activiteit.

Lees meer tips om je eigen bedrijf op te starten

-2. Ga terug naar school

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om te studeren buiten de werkuren. Een hoger diploma geeft mogelijkheden op promotie of een andere, beter betaalde job. Ga wel iets studeren dat je graag doet zodat je het kan volhouden en waar er vraag naar is zodat je ook effectief aan een job geraakt.

-3. Werk aan een passief inkomen

Een passief inkomen is een fantastische manier om meer geld te verdienen. De bedoeling van een passief inkomen is dat je eerst een inspanning levert maar dat je daarna geld kan blijven verdienen zonder extra inspanningen. Er zijn tientallen manieren om een passief inkomen op te bouwen. Het heeft even tijd nodig om je publiek te bereiken, maar daarna gaat alles vanzelf en wordt ‘The Sky The Limit’.

Kijk hier voor enkele ideeën rond een passief inkomen.

-4. Vraag opslag aan je baas

Je kan niet ‘out of the blue’ opslag gaan vragen aan je baas. Spijtig genoeg is het niet zo eenvoudig. Maar je kan daar wel naartoe werken. Er zijn 2 belangrijke manieren om jezelf op weg te zetten naar promotie en/of hoger loon:

  • Wie zich wil opwerken, moet meer en beter doen dan de voorgeschreven jobomschrijving
  • Je moet opklimmen op eigen kracht. Leg de focus op het bedrijf en anderen zullen jou vanzelf beginnen opmerken

Een hoger loon onderhandelen doe je vervolgens in 7 stappen.

Bron: The Balance

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over dividendaandelen met een HOOG dividendrendement.