Het moeilijkste aan succesvol worden, is eraan beginnen. Dat zegt ondernemer en expert Timothy Sykes. Maar ondanks de uitdagingen die iedere miljonair kent, moet je niet veel geld hebben om eraan te beginnen. Iedereen kan mits de juiste instelling succesvol worden en wie succesvol is, kan ook miljonair worden.

Sykes geeft 4 tips hoe iedereen succesvol én rijk kan worden, ook met een kleine investering.

-1. Focus op leren niet op grote winst

Je kennis is je grootste wapen. Hoe meer je weet, hoe meer je kan, hoe meer geld je kan verdienen. Maar het begint bij de basis, de kennis. Je moet vanaf het begin je hersenen zien als een spons die steeds meer kennis wil absorberen.

Je moet je kennis stap voor stap opbouwen. Probeer niet te lopen vooraleer je kan stappen. Ze zeggen dat een miljonair altijd terug op zijn poten terecht komt wanneer hij failliet gaat. Het geld is dan wel verloren, de kennis niet. Ze hebben zelfs meer kennis omdat ze weten wat ze niet moeten doen.

-2. Er is heel veel gratis kennis online

Het internet maakte van de wereld een gratis bibliotheek die 24/7 open is. Zelfs door dit artikel te lezen, word je al slimmer. Gebruik het internet om eenvoudig en snel de juiste boeken te bestellen. Gebruik het internet om talloze artikels te lezen. Gebruik het internet om uren video’s te bekijken.

-3. Focus op jouw favoriete niche

Verzamel kennis en informatie over wat jij graag doet. Vind jouw niche, jouw passie. Je kan bijna met alle niches aan de slag gaan. Wanneer jij jouw ideale plaats hebt gevonden, gaat de bal vanzelf rollen. Zo vond Timothy Sykes een gat in de markt op het gebied van penny stocks, en dat maakte hem rijk. Maar er zijn nog tal van niche gaten die opgevuld moeten worden.

-4. Geef je kennis gratis weg

Je kan je afvragen hoe je geld kan verdienen door jouw kennis gratis te delen, maar het werkt echt. Gratis informatie bouwt een reputatie, het geeft jouw geloofwaardigheid. Reputatie en geloofwaardigheid zijn essentieel in een wereld waar we enkel online verbonden zijn met elkaar. Het is de beste manier om relaties te bouwen en waarde te creëren.

Vanaf dat punt, moet je jouw reputatie en relaties ten gelde maken. En zo zal je rijk worden, aldus Timothy Sykes.