Aandelen 2017

De aandelenmarkt sloot 2016 af met een knal. Na de verkiezingsoverwinning van Trump schoten de aandelen de lucht in. Voor de ene is dit het begin van een nieuwe trend, voor de andere het begin van het einde. 2017 zal het antwoord geven, maar een ding is alvast zeker: de juiste individuele aandelen selecteren wordt belangrijker dan ooit.

Aan het begin van het jaar strooien ze met lijstjes over aandelentips als met zout tegen de vrieskou. Het is niet evident om het kaf van het koren te scheiden onder deze berg aan aandelentips. Toch zijn er enkele tips die extra aandacht vereisen.

TipRanks, een startup uit 2012, analyseert de accuraatheid van alle Wall Street analisten en bloggers. Onderstaande analisten hebben de laatste jaren tal van voorspellingen gedaan en behoren volgens TipRanks tot diegene met de beste trackrecord. Het loont dus om naar deze analisten te luisteren.

#1. Technologie: Broadcom Limited

Broadcom Limited wordt aangeraden door Ross Seymore van Deutsche Bank (5 sterren volgens TipRanks). Deze speler in draadloze technologie krijgt een koersdoel van $225 (tegenover $180 nu). Volgens Seymore zal Broadcom de verwachtingen blijven overtreffen terwijl het in de kosten blijft snijden.

#2. Gezondheidszorg: Envision Health Care

Envision Health Care wordt aangeraden door Michael Wiederhorn van Oppenheimer (5 sterren volgens TipRanks) en krijgt een koersdoel van $87 (tegenover $65 nu). Na een fusie met AmSurg heeft het bedrijf een dominante positie, vooral op het gebied van ziekenzorg die geen overnachting vereisen.

#3. Financiƫn: State Street Corp.

State Street Corp wordt aangeraden door Ken Usdin van Jeffries (5 sterren volgens TipRanks) en krijgt een koersdoel van $89 (tegenover $79 nu). State Street Corp blijft ook in de kosten snijden terwijl het meer klanten aantrekt. Dit zorgt automatisch voor meer inkomsten.

#4. Diensten: Delta Airlines

Delta Airlines wordt aangeraden door Helane Becker van Cowen & Co (5 sterren volgens TipRanks) en krijgt een koersdoel van $56 (tegenover $50 nu). De luchtvaartindustrie zal aantrekken door het hernieuwde economische optimisme.

#5. Industrie: Dycom Industries

Dycom Industries wordt aangeraden door Alex Rygiel van FBR Capital (5 sterren volgens TipRanks) en krijgt een koersdoel van $115 (tegenover $80 nu). Dycom zal klanten blijven winnen waardoor de omzet sterk blijft stijgen.

Bron: CNN Money