Beleggen zonder risico

Ben jij op zoek naar het ideale aandeel? Beleggen zonder risico of met een laag risico brengt tegenwoordig veel te weinig op. Beleggen met een hoog rendement is dan weer veel te risicovol. In een ideale wereld haal je een meer dan gemiddeld rendement met een minder dan gemiddeld risico. Deze aandelen kunnen daar voor zorgen.

# 1. Kimberly-Clark

Kimberly-Clark is de producent van bekende huishoudproducten zoals Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups en Scott. Dit zijn producten voor kinderen, ouderen en iedereen daartussen. Kimberly-Clark verhoogt zijn dividend al 44 opeenvolgende jaren. De producten van Kimberly-Clark zijn dan ook resistent aan de technologiegolf die over de wereld raast. Doekjes, luiers en gezondheidsproducten zijn goed beschermd tegen de technologische revolutie.

# 2. Berkshire Hathaway

Het aandeel van Berkshire Hathaway is volatieler dan andere aandelen in deze lijst en heeft een stevige blootstelling aan de financiële sector. Toch heeft volatiliteit weinig te maken met risico. De activiteiten van Berkshire Hathaway zijn zo divers dat kapitaalverlies op lange termijn weinig waarschijnlijk is. Naast de financiële industrie via voornamelijk verzekeraars is Berkshire Hathaway ook actief in energie, spoorweg, consumentenproducten, zonne-energie, … Berkshire volgt de ups en downs van de economie maar genereert zo veel winst en cash flow dat het kan blijven investeren waardoor het risico fors daalt.

# 3. American States Water

American States Water is een nutsbedrijf in de waterindustrie in Californië. 80% van de inkomsten komt van basisbehoeftes aan de bevolking. In de overige 20% voorziet het in de watervoorziening aan Amerikaanse legerbasissen waarvoor het nog een contract heeft van 50 jaar. American States Water verhoogt al 62 jaar op rij zijn dividend.

# 4. Waste Management, Inc

Net als de behoefte aan water zal er ook steeds behoefte zijn aan de verwerking van afval. Waste Management bezit verschillende stortplaatsen en afvalverwerkingsbedrijven. Dit is een business met een hoge regulering en een hoge kostprijs voor nieuwe spelers. Dit weerhoudt de concurrentie ervan om de markt te betreden. Waste Management heeft een bijzonder sterk en aandeelhoudersvriendelijk management. Zo transformeert men de vrachtwagens van benzine naar gas, gas dat men zelf produceert via de stortplaatsen. Waste Management koop al 15 jaar op rij eigen aandelen in.

# 5. 3M

3M is vooral bekend van zijn post-its en plakband, maar het is veel meer divers dan dat. In totaal verkoopt 3M meer dan 60.000 verschillende producten over heel de wereld. 3M besteedt heel veel aandacht aan wetenschap, onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten uit te vinden.

Bron: Fool.com