Netflix documentaires

Netflix verovert de wereld met films, series en documentaires. Het is onwaarschijnlijk welke content je allemaal kan vinden in de streaming database. Hier en daar zitten er ook enkele interessante documentaires tussen over geld of de financiële wereld. Dit zijn enkele aanraders.

Deze documentaires zouden nu beschikbaar moeten zijn op Netflix.

-1. ‘The True Cost’


Deze documentaire van 2015 gaat over de kledingindustrie. Filmproducent Andrew Morgan kijkt naar de harde realiteit van de retail business. Hij spreekt met huidige en voormalige medewerkers in de harde wereld van de kledingindustrie waar onderbetaalde en uitgebuite arbeiders de kleren maken die wij dragen.

-2. ‘Money for Nothing: Inside the Federal Reserve’


Jim Bruces maakte in 2013 een documentaire over 100 jaar geschiedenis van de Amerikaanse centrale Bank, The Federal Reserve. Hij kijkt ook naar de gevolgen op de Amerikaanse economie tot en met de financiële crisis. Hij interviewt Fed-leden, economen, traders, beleggers, … en probeert een antwoord te vinden op de vraag hoe het kwam dat de centrale bank de wereld op de rand van de afgrond bracht.

-3. ‘Hank: Five Years From the Brink’


Deze documentaire gaat dieper in op de rol van Hank Paulson tijdens de financiële crisis. Paulson, voormalig CEO van Goldman Sachs en Hoofd van de Amerikaanse schatkist tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis, overtuigde banken, het Congres en de presidentskandidaten om de Amerikaanse banken te redden met een pakket van $1.000 miljard.

-4. ‘Enron: The Smartest Guys in the Room’


Enron is een van de grootste bedrijven uit de Amerikaanse geschiedenis die failliet ging door fraude. Enron ging begin deze eeuw failliet, maar het mismanagement en de fraude dateert al van de jaren ’80 volgens deze documentaire.

-5. ‘Inside Job’


Deze documentaire is ideaal voor diegene die meer wil leren over de fouten die gemaakt werden waardoor de wereld in de financiële crisis belande. Inside Job slaagt er op een zeer goede manier in om complexe materie uit te leggen zodat iedereen het kan begrijpen.

Bron: Business Insider