Inflatie is misschien wel de belangrijkste reden dan beleggers goud kopen. De geldontwaarding tast vermogen aan, zeker op de lange termijn. Een woonhuis koste 100 jaar geleden niet meer dan €750. In 2016 lag de gemiddelde verkoopprijs rond de €235.000. Het overgrote deel van deze prijsstijging is toe te schrijven aan inflatie. In de laatste 100 jaar is er slecht in 12 jaren sprake geweest van deflatie (dalende prijzen).

Jim Rickards

Jim Rickards gaf in september van 2014 aan dat beleggers in goud en zilver geduldig moeten zijn. De goudprijs was toen in een jaar tijd met $140 en in 2 jaar tijd met bijna $600 gedaald. In dezelfde tijd was het aantal Amerikaanse dollars extreem gegroeid. Rickards, bekend van The New York Times bestseller Currency Wars, werkte 35 jaar op Wall Street en houdt zich de laatste jaren bezig met het schrijven economische bestsellers en het geven van marktcommentaren op economisch en vooral monetair vlak.

inflatie

Volgens Rickards treden de inflatoire krachten vaak later op dan het moment dat de geldhoeveelheid groeit. Dit was het geval in de late jaren zestig en begin 70. De FED liet de geldhoeveelheid toenemen om het beleid van Lyndon Johnson te betalen in 1965. Het eerste teken van inflatie was te zien in 1967 toen de inflatie steeg met 3,1% om vervolgens op te lopen naar 5,5% in 1969. Maar dat was pas het begin.

Lees verder Inflatie stijgt sneller dan meeste beleggers denken

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!