De zomer is het ideale moment om eens wat boeken van onder het stof te halen. Je hebt meer vrije tijd, je kan je op een terras zetten wanneer de zon schijnt, of je kan er een nuttige activiteit van maken wanneer het regent. Wie graag rijk wilt worden, leest best deze zomer een aantal boeken over geld, beleggen en persoonlijke financiën.

Hoe meer je weet, hoe meer je kan verdienen. Boeken lezen komt terug bij de rijkste mensen ter wereld. Zowel Bill Gates, Warren Buffett als Mark Zuckerberg zijn fervente lezers. De volgende 5 boeken kan je maar best op jouw lijstje voor de zomer zetten, wil je later rijk worden.

Rich Dad, Poor Dad” door Robert Kiyosaki

Dit is een echte klassieker. Kiyosaki wil jongeren vooral leren hoe ze geld voor hen kunnen laten werken. Het verschil tussen rijk en arm zit hem in het verschil hoe mensen omgaan met geld. Robert Kiyosaki weerlegt de mythe dat je veel geld nodig hebt om rijk te worden.

Hij vertelt het verhaal van 2 vaders – zijn eigen vader en die van een vriend. Hij legt uit hoe je toch rijk kan worden met een klein salaris. De vader met een hoog salaris wordt in zijn verhaal niet rijk terwijl de vader met een klein salaris daar wel in slaagt.

Beating the Street” door Peter Lynch

Jongeren zullen Peter Lynch waarschijnlijk niet kennen. Maar de man is een legende op Wall Street. Hij begon als een stagiair bij Fidelity en 11 jaar later was hij manager van het Magellan Fund. Dat fondse groeide onder zijn bewind van $18 miljoen naar $18 miljard. Hij haalde een gemiddelde jaarlijkse return van 29%.

In zijn boek legt Lynch zijn proces uit over wanneer je aandelen moet kopen en verkopen.

Think and Grow Rich” door Napoleon Hill

Nog zo’n klassieker die jongeren zouden moeten lezen. Dit boek werd geschreven tijdens de Grote Depressie, bijna 100 jaar geleden. Hill publiceerde 13 principes die nodig zijn om rijk te worden. Hoewel deze principes al bijna een eeuw oud zijn, zijn ze nog even actueel als toen.

Napoleon Hill onderzocht het gedrag van 500 self-made miljonairs waaronder bekende namen als Andrew Carnegie, Henry Ford en Charles M. Schwab voor hij het boek schreef in 1937. Hill gebruikt amper de woorden ‘geld’, ‘rijk’ of ‘financiën’ maar graaft naar de psychologie achter het succes van rijke mensen. Dit boek leert je hoe je moet denken om rijk te worden.

MONEY Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom” door Tony Robbins

Wie op zoek is naar financiële vrijheid, moet het advies van Tony Robbins volgen. Robbins werkte een 7 stappenplan uit op basis van tientallen interviews die hij deed met de rijkste en beste geldbeheerders.

Volgens Tony Robbins zijn er enkele regels die je moet volgen. Deze regels bepalen jouw succes. Wie fit en gezond wil worden, moet bijvoorbeeld aan sport doen. Dat is een basisregel voor een gezond lichaam. Dit is hetzelfde in de financiële wereld, daar zijn ook enkele basisregels die je in acht moet nemen.

Irrational Exuberance” door Robert Shiller

Robert Shiller is een Nobelprijswinnaar die bekend werd door het voorspellen van de vastgoedbubbel in de Verenigde Staten. In zijn boek omschrijft hij hoe je bubbels kan ontdekken en hoe je moet omgaan met de volatiliteit van de financiële markten.

Bron: Entrepreneur + Investopedia

Foto Credit: Pexels/Unsplash