Warren Buffett giving pledge

Warren Buffett is een van de beste ‘buy-and-hold’ beleggers aller tijden. Buffett bewijst keer op keer dat je door middel van een lange beleggingshorizon flink wat rendement bijeen kan rapen. Daarnaast keren de meeste aandelen die Buffett in zijn portefeuille heeft dividend uit. De top 5 beste dividendaandelen vanuit de portefeuille van Buffett hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

De beste dividendaandelen op een rijtje

  1. IBM

In het jaar 2011 nam Buffett een positie in IBM in. Destijds was dat nog een complete verrassing, omdat Buffett in het verleden nog nooit eerder in een technologieaandeel had geïnvesteerd. Tot op de dag van vandaag zit dit aandeel nog steeds in de portefeuille en het bedrijf keert jaarlijks 3,12% dividend uit.

  1. General Electric

Buffett is al een tijdje gecharmeerd van het aandeel General Electric. Ondanks het feit dat Buffett enthousiast is over dit aandeel, neemt het aandeel slechts een kleine positie in binnen de totale portefeuille. Dit bedrijf keert jaarlijks 3,16% dividend uit.

  1. Phillips 66

Het beursgenoteerde bedrijf Phillips 66 is actief in de energiesector. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren bewezen dat het structureel goed kan presteren, ondanks een lage olieprijs. Deze prestatie is ook terug te zien in het hoge dividendpercentage van 3,18%.

  1. Coca-Cola

Frisdrankmaker Coca-Cola behoort tot de absolute favorieten van de steenrijke belegger. Buffett heeft dit aandeel al ruim 25 jaar lang in zijn portefeuille zitten. Ook zelf is hij regelmatig te ‘spotten’ met een blikje Coca-Cola. Het bedrijf keert jaarlijks 3,33% dividend uit.

  1. General Motors

De absolute dividendkoning binnen de portefeuille van Buffett, is General Motors. Het bedrijf keert jaarlijks 4,08% dividend uit en wat dat betreft is het niet vreemd dat Buffett er gecharmeerd van is. Het bedrijf dat actief is in de autobranche weet al jarenlang goede prestaties te leveren.