Wist je dat 2 op 3 miljonairs zijn rijkdom zelf opbouwde? In tegenstelling tot het populaire geloof dat rijkdom weggelegd is voor ‘de happy few’ bewijzen tienduizenden mensen iedere dag het tegendeel. Wat doen de rijken dan anders?

Wie niet geboren wordt in rijkdom, heeft enkele gewoontes die ervoor zorgen dat het geld blijft binnenstromen. Dit zijn 5 belangrijke geld tips die je zouden kunnen helpen bij de ‘happy few’ te geraken.

# 1. Beleg op lange termijn

De overgrote meerderheid van de superrijken belegt zijn geld op lange termijn en met een conservatieve strategie. In plaats van de markt te timen en veel risico’s te nemen, bouwen ze stap voor stap en zonder al te veel verlies hun rijkdom op.

# 2. Opportunisme en optimisme

De meeste miljonairs kijken met een positieve blik naar de aandelenmarkt en laten zich niet verlammen door angst. 60% heeft minstens 10% cash en 25% heeft zelfs 25% cash om klaar te staan wanneer er opportuniteiten voorkomen.

# 3. Diversificatie in vaste activa

Naast een goede diversificatie tussen aandelen en obligaties kiezen de rijken er ook voor om de spreiding uit te breiden naar vaste activa. Vaste activa kan vastgoed zijn, maar ook kunst of fysiek goud/zilver.

# 4. Belastingen

Meer dan de helft van de superrijken bekijkt zijn investeringen met een optimalisatie van de belastingen in het achterhoofd. Het is belangrijk om de belastingregels te kennen en ze te gebruiken in je voordeel.

# 5. Goede doelen

Miljonairs hebben heel dikwijls de gewoonte om hun rijkdom te delen met anderen. Wie apprecieert om anderen te helpen wanneer ze zelf niet veel hebben, zal beseffen hoe belangrijk het is om te delen wanneer ze wel veel hebben. 65% van de rijken heeft een familiale traditie om geld te schenken aan goede doelen.

Bron: Time Money