Toen Grant, die alleen bij de voornaam wordt genoemd, was afgestudeerd en terug thuis kwam, keek hij naar zijn bankrekening en zag een saldo van $2,26. Hij nam een screenshot en zou er alles aan doen om zijn doel te bereiken, miljonair worden. 5 jaar later bestond het saldo op diezelfde rekening uit 7 cijfers.

Grant begon zijn tocht met veel te lezen. Hij las meer dan 360 boeken over personal finance. Maar het beste boek was het eerste boek dat hij gelezen heeft: ‘Your Money or Your Life’, van Vicki Robin en Joe Dominguez.

Dit boek gaat over het idee dat je tijd ruilt voor geld. Je moet weten hoeveel je tijd waard is. Wanneer je iets wilt kopen, moet je dat omrekenen naar hoeveel je dat in tijd kost. Zo denk je 2 keer na voor je iets gaat kopen. Het zette Grant aan om zo veel mogelijk van zijn geld te sparen.

Hij begon met een niet onaardig job van $50.000 per jaar. Maar hij realiseerde dat dat nog niet voldoende was. Door slechts 5% à 10% van zijn inkomen te sparen, zou hij niet rijk worden. Hij zocht dan ook een manier om extra geld binnen te krijgen.

Dat deed hij in 5 stappen:

# 1. Laat je betalen voor wat je waard bent

Grant bouwde zijn eerste website als bijverdienste voor een advocatenkantoor voor $300. Al snel kreeg hij een nieuwe vraag van een ander advocatenkantoor. Na 6 maanden ging het zo goed, dat hij $5.000 per website kon vragen. Na een jaar verkocht hij een project voor $100.000.

Grant raadt aan om je te laten betalen voor wat je waard bent. Je kan dat doen door opslag te vragen. Veel mensen hebben schrik om een ‘nee’ als antwoord te krijgen, maar vragen kan nooit kwaad. Wanneer je meer waard bent, zal je dat ook krijgen.

# 2. Spaar veel geld … en zet dat aan het werk

Om rijk te worden, moet je zo veel mogelijk van je geld sparen. Maar je kan met een job maar een beperkt inkomen genereren. Daarom moet je het gespaarde geld aan het werk zetten. Automatiseer een deel van je gespaard inkomen naar je aandelenrekening en begin met beleggen.

# 3. Ontwikkel meerdere inkomstenbronnen

Probeer op zo veel mogelijk manieren geld te verdienen: een parttime extra job, een zelfstandige activiteit of een passief inkomen. Wanneer je geld verdient met een nevenactiviteit, investeer al dat geld om je (andere) inkomstenbronnen verder te ontwikkelen.

# 4. Beleg in wat je kent

Beleggen is niet zomaar wat aandelen kopen. Je kan het beste beleggen in aandelen die bij jouw beleggingsprofiel passen (doe hier de test om dit te ontdekken) en die je goed kent. Zo verminder je het risico en leer je meer.

# 5. Volg je netto vermogen

Je netto vermogen bestaat uit meer dan alleen het geld op je bankrekening. Het is alles wat je bezit min alles wat je nog moet betalen. Met bovenstaande 4 tips moet je het netto vermogen kunnen zien groeien. En er is geen grotere motivatie dan zien hoe je stap voor stap (en steeds sneller) rijk wordt.

Bronnen: CNBC + CNBC