(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van architectenonderdeel CallisonRTKL zou een impuls voor de koers van Arcadis zijn geweest, omdat een dergelijke desinvestering de schuld van het advies- en ingenieursbureau van ongeveer 416 miljoen euro zou hebben gehalveerd. Dit stelde analist Bart Cuypers van KBC Securities dinsdag.

Dinsdagmorgen werd bekend dat Arcadis CallisonRTKL toch niet verkoopt. Het ingenieursbureau begon in september vorig jaar de strategische opties voor het Amerikaanse bedrijf in kaart te brengen met als mogelijke uitkomst een verkoop. Het proces leidde evenwel niet “tot een bevredigend voorstel”, aldus Arcadis. CallisonRTKL blijft nu een zelfstandig opererende divisie binnen Arcadis.

Volgens Cuypers kan worden aangenomen dat er geen overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs van CallisonRTKL. De autonome omzetdaling van 7 procent in het eerste kwartaal was hierbij ook geen steun in de rug. De analist vind het begrijpelijk dat Arcadis het dochterbedrijf niet beneden de marktprijs heeft verkocht, omdat de marge en de werkkapitaalratio’s van CallisonRTKL beter zijn dan andere onderdelen van het moederbedrijf. Ook is een verkoop volgens Cuypers momenteel niet noodzakelijk voor Arcadis, gezien de financiële verbeteringen die in 2017 werden gerealiseerd.

De analist van KBC handhaafde het Houden advies voor Arcadis met een koersdoel van 17,50 euro. Beleggers waren minder te spreken over de bekendmaking van Arcadis, want het aandeel daalde dinsdagmiddag 7,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.