Weet je wat het verschil is tussen iemand die rijk is en iemand die niet rijk is? Niet rijke mensen willen rijk worden terwijl rijke mensen ervan overtuigd zijn dat ze rijk zouden worden. Er ligt een immens groot verschil tussen willen en overtuigd zijn van je zaak. Deze 5 ‘mental ticks’ kunnen jou overtuigen.

Wanneer je er heilig van overtuigd bent dat je rijk gaat worden, zal je ook rijk worden. Je kan alle tips en tricks pas toepassen wanneer jouw overtuiging klaar is. Daarom moet je …

-1. Focussen op ‘waarom’ in plaats van ‘waarom niet’

Niets is gemakkelijk, ook rijk worden niet. Veel geld verdienen gaat niet zonder vallen en opstaan. Maar dan moet je wel weten waarom je iedere keer wil opstaan. Het helpt niet om te blijven liggen en jezelf af te vragen waarom het niet lukt. Blijf gefocust, verzamel energie en enthousiasme om het ‘waarom’ waar te maken.

-2. Angst als je vriend zien, niet je vijand

Veel geld verdienen is buiten je comfortzone stappen. Dat boezemt veel mensen angst in. Ze blijven liever veilig ‘niet rijk’ dan dat ze buiten hun comfortzone geld kunnen verdienen. Het onbekende vereist groei, het onbekende brengt angst. Gebruik die angst om te oogsten, niet om paniek te zaaien.

-3. Geloven dat je alles kan hebben

Mensen denken dat rijke mensen vaak moeten kiezen: een carrière of een gezin, een drukke job of een sociaal leven, … Maar rijke mensen hebben het allemaal. Ze vinden de juiste balans en werken efficiënt in de tijd dat ze werken zodat ze ook tijd hebben voor andere dingen in het leven.

-4. Beslissen dat je rijk gaat worden

Wanneer je overtuigend beslist dat je rijk gaat worden, zijn er geen obstakels meer die je niet kan overwinnen. Je creëert een plan en alle obstakels die je onderweg tegenkomt, vormen slechts een omleiding om je uiteindelijke doel te bereiken.

-5. Spelen om te winnen in plaats van niet te verliezen

Op de aandelenmarkt onderscheiden succesvolle beleggers zich omdat ze proberen geen geld te verliezen. Maar in het echte leven gaat het erom om te winnen. Zoek naar antwoorden, ontdek de oplossingen, speel om te winnen. Leer gaande weg hoe jouw ideeën voor extra geld kunnen zorgen. Zet daarna die ideeën om in concrete plannen. Zo word je rijk.

Bron: Time Money