Succesvol zakenman

5 minuten, meer heb je niet nodig. Sommige mensen denken dat succesvol worden veel werk is. Als dat echt zo was, zouden er niet zo veel succesvolle mensen rondlopen. Kijk maar eens rond in je omgeving. Er zijn veel mensen succesvol, ieder op hun eigen manier. En dat moet echt niet veel inspanning kosten.

Dagelijkse gewoontes bepalen hoe succesvol jij kan worden. Dit zijn de woorden van Thomas C. Corley die 5 jaar lang de dagelijkse gewoontes van 177 self-made miljonairs bestudeerde. En succesvol worden is rijk worden. Je dagelijkse gewoontes kunnen je weerhouden om rijk te worden of ze kunnen er net voor zorgen dat jij miljonair wordt.

De dagelijkse gewoontes moeten zelfs niet veel tijd in beslag nemen. We sommen er 5 op die slechts 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Je kan dus met een half uur per dag al voldoende bereiken om rijk te worden.

# 1. Schrijf specifieke doelen op

Als je veel geld wilt verdienen, moet je actie ondernemen. T. Harv Eker beschrijft in zijn boek “Secrets of the Millionaire Mind.” hoe je specifieke doelen moet stellen voor je inkomen en je netto vermogen. Stel realistische doelen, maar maak het jezelf ook niet te gemakkelijk. Denk groot maar verwacht niet het onmogelijke. Een belangrijke reden waarom mensen niet krijgen wat ze willen, is omdat ze niet weten wat ze willen.

# 2. Stuur kaartjes

Rijk worden wil zeggen dat je moet omgaan met mensen die rijk zijn. Dit betekent niet dat je je oude vrienden moet dumpen, maar je moet wel contacten leggen met rijke mensen. Stuur ze een bericht of een kaartje om hen te bedanken na kennis gemaakt te hebben. Wil je fit worden, ga je in de fitness ook staan bij de fitte mensen. Wil je geloven in God, ga je ook naar de kerk bij andere gelovigen. Als je rijk wilt worden, verbroeder dan met andere rijken.

# 3. Maak telefoontjes van 5 minuten

Met 5 minuten aan de telefoon kan je eigenlijk nog veel meer bereiken. Volgens Corley maakt 80% van de rijke mensen gebruik van de telefoon om iemand een gelukkige verjaardag te wensen, om iemand uit te nodigen voor een event of gewoon ‘hallo’ te zeggen. Het zit hem soms in de kleine dingen. Een kort telefoontje zegt veel meer dan een onpersoonlijk kaartje of berichtje.

# 4. Zeg niet ‘dit of dat’ maar zeg ‘beide’

Wanneer zich een opportuniteit voordoet waarin je moet kiezen, vraag jezelf dan af hoe je beide kan krijgen. Rijke mensen vragen zich niet af of ze dit of dat moeten doen, ze weten dat ze beide kunnen krijgen. De middenklasse denkt bijvoorbeeld dat ze moeten kiezen tussen geld of het gezin, rijke mensen zoeken manieren om beide te hebben.

# 5. Zeg dat je het verdient

De gewone man denkt dat rijkdom enkel weggelegd is voor de ‘happy few’. Maar niets is minder waar. Er is geld genoeg in de wereld, er is alleen een tekort aan mensen die groot genoeg denken, zei self-made miljonair Grant Cardone ooit.

Bron: Business Insider