Meer verdienen + minder uitgeven = rijk worden. Het is een simpele formule en toch hebben veel mensen het er moeilijk mee. Rijk worden is geen kwestie van niet willen of niet kunnen, het is een kwestie van de juiste levensstijl hanteren. Je moet je oude levensstijl achter je laten en concentreren op een nieuwe levensstijl die jou rijk kan maken.

Iedereen kan zijn levensstijl aanpassen. Dit zal niet van de ene op de andere dag gaan en het zal ook niet gemakkelijk zijn. Maar wie deze 5 gewoontes in zijn leven toepast, heeft een grote kans om rijk te worden volgens Deed Patel, auteur van 11 principes naar succes.

# 1. Kom uit je comfortzone

Veel mensen blijven het liefste in hun kleine comfortzone zitten. Zo vermijden ze de pijn van hard werken, falen en nieuwe dingen ontdekken. Er is niets mis met binnen je comfortzone blijven, maar wanneer je rijk wilt worden, zal je er buiten moeten treden. Wie zijn dromen wil realiseren, moet zijn grenzen verleggen. Je moet tijdelijke pijn kunnen verdragen om op langere termijn te groeien.

# 2. Leef een gewoon leven

Het heeft weinig zin om veel geld te verdienen wanneer je ook veel geld blijft uitgeven. Een zuinige levensstijl zal je niet rijk maken, maar een zuinige levensstijl behouden wanneer je meer gaat verdienen wel. Een gewone levensstijl betekent dat je geld uitgeeft aan wat je nodig hebt, niet wat je graag wil hebben.

# 3. Leer iets nieuw

Om succesvol te worden, moet je iets nieuw leren. Je moet constant jezelf verbeteren en blijven leren. Spendeer iedere dag wat tijd aan nieuwe dingen in het leven. Door iets nieuw te leren, kan je verschillende inkomstenbronnen creëren. Zo word je niet afhankelijk van 1 inkomen en creëer je mogelijkheden om je inkomen ergens sneller te laten groeien.

# 4. Laat geld voor jou werken

Warren Buffett zei ooit dat je geld moet verdienen in je slaap anders zal je moeten werken tot je sterft. Je moet een manier vinden dat jouw geld voor jou werkt in plaats dat jij werkt voor jouw geld. Dit gaat het beste door te investeren. Meer verdienen en minder uitgeven stelt jou in staat om de rest te beleggen/investeren zodat dat geld voor jou kan werken. Dit gaat traag in het begin, maar wie volhoudt zal steeds meer de vruchten hiervan plukken.

# 5. Betaal met cash geld

Wanneer je het moeilijk hebt om je uitgaven onder controle te houden, moet je overschakelen op cash geld. Het cash geld dieet is zeer nuttig. Wanneer je betaalt met cash geld zie je hoeveel geld er nog over blijft. Je zal veel meer nadenken over jouw uitgaven. Je moet ook een fysieke transactie doen. Je kan zien, voelen en ruiken hoe het geld verhuist van jouw portemonnee naar de kassa. De psychologie achter cash geld uitgeven is veel groter dan betalen met een bankkaart.

Bron: Entrepreneur